Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

01 Lut 2011, 21:58

Ostatnio edytowany przez jfp, 02 Lut 2011, 01:42, edytowano w sumie 1 raz
jfp

01 Mar 2011, 10:06

spodkałem się kiedyś z czymś takim chciałem kupić motocykl facet oferował mi motocykl za 9 tyś no prawie 10 ale to kawasaki vulcan 1600 napisałem do kolesia żeby coś ustalić
a on od razu chciał żeby zapłacić bo potrzebuje pieniędzy dlatego sprzedaje motocykl
oficjalnie na stronie moto był w krakowie a facet nagle zmienia że siedzi w anglii i motor przyśle mi kurierem i on zapłaci za kuriera sobie myśle nie ma kasy a płaci za transport wysłałem do niego wiadomość o treści wie pan chce się upewnić czy to nie balonik który pęknie jak tylko wpłace kase na konto
no i od tamtej pory żadnej wiadomości
nazywał sie paweł knapp niby z krakowa ale jednak w anglii
borys104
Nowicjusz

Miejscowość: pawłów

05 Kwi 2011, 09:24

Przestrzegam przed oszustem, który oferuje samochody o dużej wartości rynkowej za 50%, są to samochody: FORD KUGA, NISSAN QASHQAI, MITSUBISHI ASX, jako auta testowe.
Dane oszusta:
Robert Trzaska zamieszkały Górzyca ul.Kostrzyńska 60
nr konta podawany przez w/w: WBK b.z. o NR.90 1090 0075 4172 2310 7319 4581
Ogłoszenia ukazały się na krótko na otomoto w połowie marca, po zebraniu żniw facet usunął ogłoszenia. Wszystkich, którzy stali się ofiarą w/w mężczyzny bardzo proszę o zgłaszanie się na Policję.
doris77
Nowicjusz

Miejscowość: polska

13 Maj 2011, 18:26

UWAGA na oszusta z otomoto, który oferuje FORDY KUGA (full wypas) za ceny poniżej 50000 zł.
Wojciech Trochimowicz z Świnoujścia, konto eurobanku. Scenariusz ten sam- 10% wartości samochodu, a później echo w telefonie.
WSZYSTKIE FORDY KUGA WYSTAWIONE NA OTOMOTO o wartości poniżej 50% ceny rynkowej- to jedna wielka mina!!!!!!!!!!!!!!!!

Następny oszust z Skwierzyna, też wystawił i sprzedał 3 wirtualne Fordy Kuga.
dawid28
dawid28
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

18 Maj 2011, 22:42

Jeżeli ktoś został oszukany przez niejakiego Wojciecha Trochimowicza proponuje zgłosić sie do najbliższego KPP i poinformować że w sprawie tego jegomościa postępowanie prowadzi KPP w Strzelcach Krajeńskich.
Wolf111111
Nowicjusz

Miejscowość: Trójmiasto

19 Maj 2011, 00:15

UWAGA!!! Witam, niestety ja również padłem ofiarą oszusta który podaje się za MARCINA NOWAKA. Schemat działania : zaliczka 3000 PLN , samochód z Niemiec. Oszust miał przyprowadzić samochód do Polski i dostarczyć do poniedziałku, w ten sam dzień napisał sms-a,że ma problemy rodzinne i nie może go dostarczyć w tym dniu. Wyznaczył termin na 3 dni robocze, po paru godzinach intuicja podpowiedziała mi,że to chyba jest oszustwo.

Czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją i wszczął procedurę w stosunku do tego gościa.

Samochód marki FORD KUGA !
igoreeek
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sztuczna inteligencja ma rozładować korki w Bangkoku
    Toyota Mobility Foundation razem z partnerami publicznymi i prywatnymi uruchomiła nowy projekt, w którym zaawansowana analityka danych przy użyciu sztucznej inteligencji i technologii uczenia się maszyn posłuży do ...
    Nowy hybrydowy crossover Toyota C-HR
    Toyota zademonstrowała produkcyjną wersję hybrydowego crossovera C-HR na targach w Genewie w marcu tego roku. Świat poznał wygląd auta z zewnątrz i pierwsze szczegóły specyfikacji, jednak producent nie pokazał jeszcze ...

19 Maj 2011, 15:25

No to i mnie oszukano! Niestety szkoda, że tak późno zorientowałem się że Wojciech Trochimowicz to totalna fikcja. Gość przysłał nawet oświadczenie z zeskanowanym podpisem i pieczątką, nr tel. kom. 511-745-431, fax 95-781-93-82. Podaje że jest ze Skwierzyny i prowadzi firmę Trochim-Maxi. Nr rachunku bankowego w ING O./Legnica. UWAGA!!! TO TOTALNE OSZUSTWO!!!
ariess
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

19 Maj 2011, 23:55

Panowie oszukani przez TROCHIMOWICZA idzcie na Policje i dołączajcie sie do sprawy jak nas bedzie więcej nie walną tego w kąt wiem co mowie pracuje w podobnej instytucji. Co do tej sprawy podam wam jeszcze jeden numer oprocz tego jakim sie poslugiwal w ogłoszeniu jest to jego niby przewoźnik 797741680 a może NOWAK. Moim zdaniem jest to jedna grupa i pracują razem. Dzwońcie również do banku i zgłaszajcie że zostaliście oszukani przez tego gościa jest duża szansa że kase uda sie wyszarpać z powrotem od banku.

Jeżeli tylko uda sie gościa namierzyć a z tego co mam juz do tej pory ustalone da sie proponuje pozew zbiorowy z powództwa cywilnego o odszkodowania wiem że nie odda ale niech sie męczy do końca życia spłacaniem paru set tysięcy choćby po 5 zlotych.
Wolf111111
Nowicjusz

Miejscowość: Trójmiasto

23 Maj 2011, 15:27

Ja tam nigdy na takie akcje nie trafiłem ;00 ale będę chyba teraz bardziej ostrożniejszy..
DodajOszusta
Nowicjusz

23 Maj 2011, 18:31

Ja również potwierdzam, że WOJCIECH TROCHIMOWICZ to oszust w 100% !!! Niestety dałem się nabrać i wpłaciłem mu zaliczkę. Niech nikt nie popełni już tego błędu!!! Sprzedawał Forda Kuge z 2009 r. Jego dane, które podał do wpłaty: ul. Stanisława Staszica 29a 68-200 Żary woj. lubuskie. ING BANK ŚLĄSKI 46105017481000009049310445. Pieniądze miał wpłacone w poniedziałek na konto, samochód miał być na piątek, w czwartek do niego zadzwoniłem to powiedział, że jednak nie da rady na piątek bo jego pobyt w Niemczech się trochę przedłuży i będzie na sobotę rano, w sobotę z kolei napisał smsa, że przeprasza ale niestety będzie z samochodem w Polsce dopiero we wtorek(jutro). Nie łudzę się już, że jutro przyjedzie z autem więc zgłosiłem dzisiaj sprawę na policje. Szkoda tylko że wcześniej nie poszukałem o nim informacji...

Takich oszustów trzeba tępić żeby nie wykorzystywali zwykłych ludzi. Jeśli byłby organizowany jakiś zbiorowy pozew czy coś w tym rodzaju to proszę o kontakt !
ZLOSZ
Nowicjusz

Miejscowość: Sandomierz

25 Maj 2011, 22:40

Witam wszystkich niestety w połowie kwietnia zostałem oszukany przez niejakiego Marcina Nowaka z Zielonej Góry miał mi przywieść Hyiundaia ix35 wpłaciłem mu 4000 i echo ani samochodu ani gościa sprawe zgłosiłem na Policje.
Alex202
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

28 Maj 2011, 16:39

Uwaga na oszustów z białegostoku, szukajac auktka dla siebie naciełam sie pare razy na ich ogłoszenia - wrzucaja na pare godzin ogłoszenie na otomoto i allegro, swietne auto w dobrym roczniku, diesel, niski przebieg za okazyjna cene. dzwonisz i okazuje sie ze facet ma wielu chetnych ale moze zatrzymac je dla ciebie do obejrzenia, oczywiscie po wpłaceniu zaliczki :) raz bylo to 500 zł, raz 1000 zł. 2 razy doszłam do momenty az podał mi nr konta bo chciałam sparwdzic czy to ten sam czlowiek.
dane zmienione, nr konta ten sam!!! takich ogłoszen, przy okazji szukania samochdu, znajduje pare dziennie!
teraz zmienili sposob, juz nie podaja nr telefonu tylko kontaktuja sie przez formularz otomoto a pozniej maila.
auto jest za granica i po wpłaceniu zaliczki firma transportowa dowiezie je do polski, jesli nam sie nie sposoba to zaliczka zostanie zwrocona!
uwazajcie!!
brystol
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin

02 Cze 2011, 22:17

Następny oszust to Grzegorz Pałka z nowej soli,mieszka na Wojska Polskiego 2/23. Jego nr konta to 87234000097200401000013669. Nr ogłoszenia w serwisie otomoto c19077844, samochód VW Tiguan. Jeśli już kogoś też naciągnoł prosze zgłaszać na policję
R1
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin

03 Cze 2011, 21:23

Oszukani! Podawajcie możliwie dużo szczegółów waszych spraw. Jakimi telefonami dysponował oszust, jaki nr rachunku bankowego, numer ogłoszenia itp. wszystko co pamiętacie. Informujcie swoje banki składając reklamację od transakcji, istnieje cień szansy że odzyskacie kasę. choć to trochę może potrwać (odpowiedź na reklamację do 31 dni). Obowiązkowo zgłaszajcie na Policję i piszcie w jakiej jednostce i pod jakim numerem l.dz. To wszystko jest bardzo ważne!
ariess
Nowicjusz

01 Lip 2011, 22:53

Witam serdecznie,
mam pytanie czy ktoś z Was kupował coś na otoMoto od firmy Leasing Direct Limited z Sidcup w Wielkiej Brytanii?
Zamówiłam tam małą koparkę i naiwnie wpłaciłam pieniądze, zanim otrzymałam sprzęt.
Wcześniej sprawdziłam, że taka firma istnieje. Nie miałam problemu z kontaktem.
W dniu kiedy transport miał dojechać też odbierali telefony, ale potem już tylko czekałam,
a sprzęt nie dojechał, no i telefonów już nie odbierają :(
kinia53
Obserwowany