Zakup samochodu sprowadzonego z Danii - przykład.

21 Paź 2018, 17:42

Tak, eksportowane było jako ciężarowe.
tomekdk

21 Paź 2018, 17:54

dziękuję za ekspresową odpowiedź.
ciemnogród
Nowicjusz

22 Paź 2018, 18:41

Witam prosze o sprawdzenie auta jak mozna WFODXXGAKDHP32685 i link do ogloszenia [link do Sprzedajemy wygasł] . z tego co udalo mi sie znalezc to ze jest odnotowana szkoda calkowita co o tym sadzicie ?? dziekuje za odpowiedzi
griz
Nowicjusz

22 Paź 2018, 18:47

@griz - tak, szkoda całkowita, w Danii występuje, gdy szkody na aucie są wyceniane na więcej niż 65% wartości auta.
W Danii to auto - ten rocznik, przebieg, model - kosztuje na rynku ok. 130 000 koron, także szkody wycenili na minimum 85 000 koron, czyli ok. 49 000 zł.
Nawet jak na Danię to spore szkody i wydaje mi się, że te, które są ukazane na zdjęciach ich nie oddają (w sensie, że powinien być mocniej uszkodzony by uznać szkodę całkowitą, wymiana i malowanie maski, błotników, drzwi to koszt w Danii ok. 20 000 - 30 000 koron).
tomekdk

22 Paź 2018, 19:00

dziekuje za szybka odpowiedz ! tak tez podejrzewalem ze jest cos nie tak sprzedajacy mi mowil ze w dani takie lekkie szkody sa odnotowane jako szkody calkowite ale auto podobno ma wszystkie szyby orginalne itp.wszystko podobno dobrze jest z autem. ale teraz po odpowiedzi nabieram pewnosci zeby odpuscic sobie to auto. dziekuje jeszcze raz za szybka odpowiedz
griz
Nowicjusz

23 Paź 2018, 10:18

witam
Czy mógłbym prosić o sprawdzenia auta:
[link do oferty na Olx wygasł]

nr rejestracyjne:
ZJ26325
VIN
TMBCD65J083186946

okolica Polski z której pochodzi auto nie słynie z uczciwych handlarzy a auto mnie mocno interesuje:)
dzięki za pomoc !
piolasz6
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowa EkoJazda
    Jak jeździć ekologicznie i ekonomicznie zimą? Zasady są te same o każdej porze roku, ale w trudnych warunkach pogodowych, niskich temperaturach mają jeszcze większy wpływ na bezpieczeństwo wszystkich uczestników ruchu ...
    Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV
    Nowy Outlander PHEV nie jest tylko odmianą obecnego na rynku wariantu z silnikiem spalinowym, ani modelem demonstrującym potencjał technologii hybrydowej typu plug-in, ale kolejnym wcieleniem Nowego Outlandera – obok ...

23 Paź 2018, 12:10

Witam,
Próbuje sprawdzić samochód w Danii po tym VIN WF0MXXGCDM5M82035 ale nie znajduje żadnych danych. Vin jest poprawny, samochód do 2015 (a na pewno do 2012) był w Danii, tak wynika z Ford etis (kraj zarejestrowania DK - data modyfikacji 18.01.2012) a w 2015 został zarejestrowany w Niemczech. Jednak w żadnej bazie duńskiej go nie mogę znaleźć. Czy dane w tych bazach są z czasem kasowane?
mercleb
Obserwowany

23 Paź 2018, 19:40

@piolasz6 - data 1-j rejestracji w Danii to 30-04-2008, także rok produkcji to na pewno nie jest 2009.
W lipcu przeszła przegląd przedeksportowy, także była cała, przebieg:
https://selvbetjening.trafikstyrelsen.d ... J083186946
1 właściciel w Danii.

@mercleb - no niestety system go nie znajduje.
Dane nie są kasowane, jeśli by był kiedykolwiek zarejestrowany w Danii to by było widać w systemie.
tomekdk

24 Paź 2018, 15:00

Witam
Bardzo proszę Was o sprawdzenie auta o numerze VIN: VF7UD6FYC45072820. Data pierwszej rejestracji to: 8 lipca 2007. Deklarowany przebieg to 166.000km. Interesuje mnie oczywiście :
- sprawdzenie przebiegu,
- czy był serwisowany,
- jakie ma wyposażenie,
- ilu było właścicieli,
- czy miał jakieś szkody (całkowita ?),
- czy prawnie wszystko z nim w porządku itp informacje.
Dziękuję bardzo i pozdrawiam
MuM
Obserwowany

24 Paź 2018, 15:14

@MuM - właściciel był 1 (ale udało im się trafić, bo przeważnie z automatu wpisują 1 właściciel).
Tutaj masz przeglądy:
https://selvbetjening.trafikstyrelsen.d ... YC45072820
tylko coś mało jeździł od 2017.
Był cały, bo przeszedł przegląd przedeksportowy.
Zastawu na aucie nie ma.
tomekdk

26 Paź 2018, 15:41

Witam,
Jest jakis sposob na pozyskanie przewidywalnej sumy zwrotu podatku przy wyeksportowaniu samochodu z Danii?
Planuje albo sprzedac swoje auto w Danii, albo wywiezc na wspomniany przeze mnie wczesniej eksport i zastanawiam sie jakbym finansowo na tym wyszla ;)

tutaj troche wiecej informacji: https://www.biltorvet.dk/bil/kia/picant ... BWXXW3O-zE
numery rejestracyjne to: AY50764
PolaL
Obserwowany

26 Paź 2018, 16:32

Niestety w przypadku takich maluchów zwroty są kosmetyczne, będzie to z +-8000 koron, no, ale coś za coś, bo przy zakupie takiego auta podatek też nie był taki wysoki.
Zawsze możesz wystąpić do SKATu z zapytaniem, kosztuje to 400kr i ich wycena jest wiążąca przez 3 miesiące.
tomekdk

04 Lis 2018, 21:05

mam ten sam problem - Clean Master, Facebook Lite, Mathway
zozian
Obserwowany

07 Lis 2018, 12:40

Witam,
a taka honda nie za tania?
SHHFK2710FU501528
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
co myślicie?
Gregx
Nowicjusz

07 Lis 2018, 15:40

@Gregx - niestety auto było w Danii wzięte w leasing, a aut leasingowych duński system nie ujmuje jeśli chodzi o sprawdzenie bezwypadkowości, tzn. auto może być po szkodzie całkowitej a system tego nie pokaże.
Z drugiej strony po ich ofercie widać, że sprowadzają auta z Danii, inne mają ok.
Jeśli chodzi o przebieg to w duńskich bazach danych nie ma żadnych wzmianek o nim, a Civic nie przechodził żadnego przeglądu w Danii, także może im się auta pomyliły.
tomekdk