1. 6 MPI 8V 102 km Stukanie przy zimnym silniku

13 Kwi 2020, 09:01

Witam.
Mam problem z silnikiem.
Na zimnym słychać stukanie/pukanie. Na rozgrzanym już tego nie słychać.
Co to może być?
Link do filmu gdzie to słychać :

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Adamautko92
Nowicjusz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 13 03 1992
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Nie mam

13 Kwi 2020, 09:24

Mnie sie wydaje,że ten dzwiek nie pochodzi od silnika,gdzies ociera coś podczas drgań silnika,dodaj lekko gazu ,pownien zniknąć,zimny silnik bardziej się,,kieruta,,trzeba zobaczyć od spodu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

13 Kwi 2020, 09:42

PhantomASA1 napisał(a):Mnie sie wydaje,że ten dzwiek nie pochodzi od silnika,gdzies ociera coś podczas drgań silnika,dodaj lekko gazu ,pownien zniknąć,zimny silnik bardziej się,,kieruta,,trzeba zobaczyć od spodu.

Po dodaniu gazu od 1250 obrotów tego nie słychać nawet na zimnym silniku... Więc co to dalej może być? Bez podnośnika się nie obejdzie?
Adamautko92
Nowicjusz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 13 03 1992
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Nie mam

15 Kwi 2020, 10:34

Tak podejrzewałem,że gdzieś coś ociera,np.obudowa katalizatora,wystarczy tylko zwykły podnośnik.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    400 obserwacji, 40 decyzji i jeden błąd co dwie minuty
    Szacuje się, że typowy kierowca co dwie minuty dokonuje 400 obserwacji, podejmuje 40 decyzji i popełnia jeden błąd(1). Większość z tych decyzji podejmowana jest nieświadomie. Jest to proces wykorzystujący wcześniej wyuczone ...