1,9 tdi vs 1,8T jaki dynamiczny samochód VW

26 Paź 2019, 20:25

Kto to pisał, toż to stary 20 letni gruz, cena adekwarna do stanu i rocznika. Za taką cenę jedziesz i skupiasz się na stanie technicznym i nie na pierdolach typu odcień czy gniotek
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

26 Paź 2019, 20:44

Chcesz dynamiczne auto, a to swoje kosztuje, dajesz tylko 12 tys. i na początek, aż Szybki się śmiał byś dołożył 2x tyle. Owszem, kupisz lepiej zbierające się auto, ale to nadal jest śmieszny budżet i cudów oraz "igieł" nie należy oczekiwać. Dopiero od 20-25 tys. można gadać o jakiś porządniejszych furach. Z modzeniem to pojechałeś kompletnie po bandzie, bo owszem - osiągi to daje, ale auto musi być w dobrym stanie i nie chodzi tu o żaden rocznik czy przebieg, a taka porządniejsza e36 swoje kosztuje.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

26 Paź 2019, 22:31

Marcel2727 napisał(a):Z modzeniem to pojechałeś kompletnie po bandzie,

A gdzie napisałem że chce modzić? Ja chce dynamiczne auto ok 150 koni już by dało radę a nie modzić.

Marcel2727 napisał(a):20-25 tys. można gadać o jakiś porządniejszych furach
25 tys na Leona 1 czy Golfa IV? Ja 10-12 latków nie szukam

A co do BMW to raczej nie dla mnie :)

Nie rozumiem dlaczego uważacie że to jest niska kwota?
Audi A3 ok 130-150 koni aż 30 ofert diesel/benzyna do 12 tys zł
Golf IV podobnie
Jest pełno tańszych ofert, tak na prawdę 12 tys to jest sporo na tego typu auta z tego co widzę w ogłoszeniach.

Tutaj mam takiego Golfa z 1,9 tdi, zły egzemplarz?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Active89
Nowicjusz

26 Paź 2019, 22:57

Ja proponuje A3 przedlit z 1,8T, sam teraz szukam auta po Golfie III, bezsensu, przecież to grosze kosztuje, bo każdy woli polifty.
zapłacisz z 8 tysi i tyle.
I wg chłopaków z forum, walisz turbo od mocniejszej wersji 180, wywalasz kata i strojenie i sięgniesz 200 kuców.
Najlepszy wybór.
Diesel spoko ale klekot może Cię zniszczyć :D Po Golfie III i jego klekocie wole chyba teraz benzynę, masakra kultura pracy 1,9 :D
RysiuKrysiu
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top 10 najpopularniejszych hybryd plug-in
    Najwięcej samochodów z napędem PHEV w pierwszej połowie tego roku zarejestrowała marka BMW. Dokładnie 300 samochodów stanowi 23% wszystkich PHEV zarejestrowanych w tym okresie. Na drugim miejscu znalazła się ...