1.9dCi biały dym na zimnym silniku

16 Lis 2013, 17:25

Witam.

Może ktoś mnie uświadomi o co chodzi ... Po odpaleniu zimnego silnika wydobywa się duża ilość białego dymu po czym w miarę rozgrzania silnika przestaje całkowicie.

Dokładnie wygląda to tak ... Odpalam zimny silnik na początku nie ma żadnego dymienia po chwili zaczyna się wydobywać dość duża chmurka białego dymu. Przejadę 2km silnik się trochę rozgrzeje i mu przechodzi. Na pewno nie jest to para. Odpala ładnie nie ma problemów. Świece żarowe wymienione na nówki boscha. Dodam, że zalałem mu ostatnio K2 środek do czyszczenia wtryskiwaczy taka mała buteleczka za 6zł. Może to być od tego ?

Dziękuje i pozdrawiam.
mat3ys
Nowicjusz

16 Lis 2013, 19:43

Ja bym się tym nie martwił,zwłaszcza o tej porze roku.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lis 2013, 19:52

Problem chyba przez ten środek K2. Przed zalaniem tego było w porządku a dymienie pojawiło się po użyciu środka. Zobaczę co będzie po zalaniu świeżej ON.
mat3ys
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwsze elektronicznie sterowane zawieszenie
    TEMS – pierwsze elektronicznie sterowane zawieszenie – Toyota Soarer – luty 1983. Obecnie trudno wyobrazić sobie samochód o wysokich osiągach bez elektronicznego systemu sterowania parametrami zawieszenia. ...
    Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...