REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Przykro mi ale raczej nikt się na taki układ nie zgodzi. Bez względu na to co powie mechanik Ty musisz zapłacić. Nawet gdybym miał auto w idealnym stanie nie zgodziłbym się na takie coś. Postaw się na miejscu sprzedającego - nie wiesz kim jest człowiek który chce kupić auto. Każdy samochód będzie bardziej lub mniej zużyty, tak więc nigdy nie będzie "wszystko oki". Mechanik przykładowo powie, że klocki hamulcowe są już mocno zużyte, przydało by się wymienić filtr powietrza i za jakiś czas będą do wymiany amortyzatory. Kupujący uzna, że mu taki układ nie odpowiada i co? Sprzedający ma płacić za przegląd? Przecież wszystko to są elementy które i tak i tak trzeba wymieniać co jakiś czas. Co najwyżej może to być argument przy negocjacji ceny ale na pewno jako sprzedający nie zapłaciłbym za taki przegląd.wik23 napisał(a): jak abedzie wszystko oki to ja płace za przegląd jesli nie bedzie to płaci sprzedawca bo powiedział że wszystko oki jesy,oczywiscie po uprzednim dogadaniu sie o takim wylocie do machanika.
.Peke napisał(a):jak będziesz miał możliwość przetestowania samochodu, to zobacz silnik przed przejażdżką, czy nie ma jakiś wycieków...rozgrzej silnik na postoju a podczas jazdy postaraj się gazować aż do odcięcia zapłonu...jak wycieki się nie pojawią i nic nie będzie niepokojącego hałasować to znaczy że silnik jest dobry:) tym sposobem praktycznie wykluczysz 100% próby oszukania przy silniku
Myślę, że na żywo jest łatwiej ocenić niż na fotkach. Popatrz a ile większa jest szpara od strony kierowcy:wik23 napisał(a):ps:Ja bym po fotce nie wydobył tego stukniecia z lewej strony,i dlatego sie boje jechac sam
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Klosze lamp różnią się od siebie i zdjęcia na których auto widoczne jest z profilu są mniejsze.9 czy 11 lat żadna różnica - patrz tylko i wyłącznie na stan samochodu. Wymiany musisz zrobić nawet gdyby to był rocznik 2005wik23 napisał(a):czy brac 1999r czy lepiej minimum 2001r bo rozumiem i tak bedzie trza zrobic podstawowa wymiane i tak przy roczniku 01.