1 autko wybraliście, czas na drugie [14k]

01 Kwi 2016, 00:33

Witam serdecznie,
tutaj pomogliście wybrać mi autko choć mocno wydziwiałem :)....
pierwsze-autko-dla-mlodego-kierowcy-vt80072-150.htm

czas zmienić moją mazdę 23f na nowszy model - dlaczego chce zmienić?
Autko było na prawdę boskie, ale jednak kupiłem dość pechowy egzemplarz - tak to jest jak narwany chłopak chce kupić swoje 1 autko...

Do rzeczy - opisze moje wymagania :)....
Czego oczekuję?
LPG, HATCHBACK/SEDAN(broń boże combi), wielkością minimum jak mazda 323f albo większa :)..
No i ogólnie, żeby się sprawowało :)..

Mam do wydania 14-15k max. Nie mam pojęcia co kupić, brałbym golfa 4 - ale niestety jest to małe auto..
Myślałem nad corollą za 14,5k widziałem ogloszenia ale nie wiadomo jak to będzie.
Dodatkowo
Ford Focus mk2 (faworyt - da się android boxa włożyć i ogolnie polecany z tego co czytałem)
Seat Leon
Opel Astra(hatchback)(piekny od zewnatrz i srodka - ale tego malego ekraniku nie moge strawic)
Citroen C4 (tutaj kolejny z moich faworytów - po prostu piękne pakowne, i można bez problemu zamontować ekranik z androidem :D)
Bmw e46(ostatni faworyt - najwiekszy i najldaniejszy)

+ wasze niezawodne jednak propozycję.
zbyszeq
Początkujący

Auto: Mazda

01 Kwi 2016, 10:14

Jak Golf dla Ciebie mały to reszta będzie podobna. Focus i Astra H mają trochę więcej miejsca z tyłu.
Jak BMW to z rzędową szóstką
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

01 Kwi 2016, 10:36

No wlasnie to o tym mówiłem, żeby nie było mniejsze od mazdy 323f.
Focus właśnie jest bardzo ok, i gabarytowo i ogólnie. Co możesz o nim powiedzieć?

Z astra chyba dam se spokój, jakoś strasznie zniechęca mnie ten taki wklesly monitorek w środku.

A co bmw chodzi o ten silnik R6? Da się w tej cenie kupić dobre bmw?
zbyszeq
Początkujący

01 Kwi 2016, 11:51

W BMW benzynowe 2.0 albo większe, jeżeli chcesz wyjść tanio na utrzymaniu to w ogóle odpuść sobie tą markę :wink:
Żółtek
Aktywny

Prawo jazdy: 06 08 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: C5 mk1
Silnik: 2.0 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2002

01 Kwi 2016, 12:08

Z tego co czytałem właśnie BMW może części ma droższe, ale jak się kupi zadbany model to jest bardzo fajnie i nie koniecznie drogo. A gabarytowo też bmw fajne i moc niezła.
zbyszeq
Początkujący

02 Kwi 2016, 22:00

a więc dostane porządne BMW do 15tys? w jaki dokłądnie model i pojemnosc silnika celowac?
zbyszeq
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjne opony bez powietrza od Toyoty
    Toyota Motor Corporation pracuje nad pełnymi oponami, które mają obniżyć masę samochodów i poprawić osiągi. Opony pozbawione powietrza są opracowywane z myślą o autach elektrycznych i wodorowych. Toyota zaprezentowała ...

02 Kwi 2016, 22:01

Dostaniesz - szukaj w tej cenie 323i przed liftem.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Kwi 2016, 22:23

oczywiście mówimy o 323i z LPG w tej cenie tak?
ogólnie troche średnio, bo z tych wszystkich aut - tak zeby miec na wszystkie oplaty + podstawowe wymiany na pcozatku to tylko astra H jest najlepszym rozwiazaniem z tego wszystkiego.
zbyszeq
Początkujący

03 Kwi 2016, 11:56

kup bez LPG i zostanie Ci spokojnie na założenie (3500zł) jakiejś markowej instalki - wiesz wtedy co masz

Astra to opcja budżetowa w porównaniu do BMW
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

03 Kwi 2016, 13:01

W jakiej cenie powinna być dobra 323i? Raczej chodzi mi o takie widełki, bo ceny są różne od 10 do 15k. mówię o 170ps.

Dodatkowo mam takie same zdanie jak Ty, dla mnie BMW to zupełnie inna sprawa niż to wszystko inne. Kwestia tego, że rodzice twierdzą, że to rocznik i przebieg jedzie i na samą myśl jak im powiedziałem, że chciałbym BMW z 99/2000 to krew ich.. Masz jakąs rade na takie coś? Dobre argumenty?
zbyszeq
Początkujący