1 auto dla kobiety do 9 tys.- jaka marka?

14 Sie 2008, 22:47

witam planuje kupno 1 auta jestem kobieta wiec nie znam sie na samochodach - potrzebuje jakiegos sredniego auta 5 drzwiowego(hatchback) do 9 tys do wozenia dzieci, zakupow itd. myslalam o takich markach jak opel corsa , seat ibiza , rover 25 ,nissan almera albo jakis vw polo lub golf a takze renault clio. Znalazlam renault clio z 2000 r i chcialam sie zapytac o jedna rzecz - rozrzad -mechanik mowi ze w tym reno clio jest lancuch rozrzadu ktorego nie trzeba wymieniac "ze producent nie przewiduje wymiany tego"czy to w ogole mozliwe ..? jezeli trzeba wymienic to po ilu tys km. dodam ze to clio ma juz 160tys na liczniku.dziekuje z gory za pomoc w wyborze dobrej, w miare niezawodnej marki dla kobiety poczatkujacej :)
...
edith8877
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk

15 Sie 2008, 00:19

Czy łańcuchy w Clio są niezniszczalne nie jestem w stanie powiedziec. Raczej tak nie jest. Faktem jest jednak, ze łańcuch charakteryzuje sie dużo wieksza trwałoscia niz pasek w rozrzadzie, to trzeba uznac za plus dla Clio. Jesli wyglad ma dla ciebie wieksze znaczenie, to szukaj Ibizy, czy Almery. Jesli trwalosc, to czemu nie Golf 1,9 TDI?
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Sie 2008, 14:16

Uwazam,ze zdecydowanie na pierwsze autko Clio wystarczy :)
Bardzo wiele mowisz o SOBIE, gdy wydajesz sie mowic o innych ludziach.
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

22 Sie 2008, 21:08

Moim zdaniem Almera. Po 1: To jest Japończyk, a nie Francuz.
Po 2: Żadziej się psują. Po 3: Ładniejsze są niż te Clio i dużo lepiej wyposażone :)
Rodri94

23 Sie 2008, 16:36

moim zdaniem almera do 9 tys odpada , jest poprostu brzydka :D wybrałbym clio w ostateczności jakiegoś fiata :) wygląd jednak też się liczy
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

23 Sie 2008, 19:48

Co powiesz na civica V gen z silnikiem 1.4?
kociub
Początkujący

25 Sie 2008, 11:17

no taki civic to już fajny :) honda dobra marka ... tylko on jest chyba troche droższy :)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Sie 2008, 17:27

Nie
Fajny wypasik [link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
w 9 tyś da się nawet wersje copue, która jest śliczna
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kociub
Początkujący

25 Sie 2008, 17:45

ja miałem na myśli takiego civica

te twoje jak dla mnie są porostu stare , a kobiecie chyba nie zależy na wielkich głośnikach w bagażniku :)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Sie 2008, 21:52

na początek chyba najlepszy będzie clio albo golf 1.9 tdi :)
destin6
Nowicjusz

25 Sie 2008, 23:50

Marcin bez urazy, ale ten Civic co go podałeś to najohydniejsza wersja jaką widzę na ulicy. Honda robiąc VI gen, moim zdaniem się cofnęła. V gen jest śliczny, kobiecie nie wypada? mnie osobiście kręcą kobiety z gustem muzycznym i w ładnych autach. Za 9 kafli z VI gen to można kupić tylko trupa, jeszcze z gazem fuj. Co Ci w V gen nie pasuje? 96 rok na pierwszy samochód to stary? za 9 tyś nie kupisz auta z 2000roku trzeba się z tym pogodzić i tyle.
kociub
Początkujący

26 Sie 2008, 11:25

tak jestem nauczony , auto na nowszych lampach jest zawsze lepsze :) a i tak civic to mi się tylko taki podoba :)

nie wiem nie znam się na tych hondach , nigdy takiej nie miałem , wiec nie będę się z tobą kłócił :)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

26 Sie 2008, 11:48

No właśnie nie koniecznie :)
Podzespoły te same, a wygląd starszej jest dużo ciekawszy.
kociub
Początkujący