REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Vermin napisał(a):I myślisz że on tak zbankrutuje na tej wymianie klocków![]()
![]()
??? Dzida czy Ty widzisz co piszesz
???
dzida napisał(a):źle to ująłem - jest to uśredniony koszt każdej wizyty w warsztacie łacznie z wymianą klocków
dla przypomnienia dla BMW to było ponad 2200zł, a dla alfy 1400zł
e90 była produkowana w tym samym okresie co 159 dlatego je porównuje, a opinia o marce to niższe ceny więc lepiej dla kupującego. I powiedziałem że to co podałeś to ostatnie tanie BMW w serwisie
dzida napisał(a):i nie degradowałbym Alfy jak komuś pasuje
dzida napisał(a):A diesle też chyba najlepsze na rynku.
dzida napisał(a):Alfy jak komuś pasuje, bo fakt opnie ma zjeb*** ale to nie jest złe auto szczególnie w porównaniu do Audi
adek123123 napisał(a):Mama jeździ SC430 i jest zadowolona i z modelu, i z marki oraz kosztów napraw ( całkiem znośnie ). Ja jednak celowałbym w IS,GS, może RX? ( jeśli w ogóle mam szanse ) ?
adek123123 napisał(a):ale 430? Nie będzie spalał ponad mój budżet?
Vermin napisał(a):Jedna z niewielu stron z danymi moto na której polegam... Wejdź w google i wpisz "raporty spalania marka model". Będziesz mieć dane. +/- Są zgodne z rzeczywistością. Np. piszesz "raporty spalania Lexus SC" i masz w pierwszym linku -> [link do autocentrum.pl wygasł] -> dalej wybierasz generacje itp.
szybki napisał(a):Dlatego takie stronki można sobie wsadzić w 4ery literki.
Wiedza jest tam poglądawa a prawda jest taka że jeżeli chodzi o spalanie są tam skrajne głupoty.
Jak coś to mam zdjęcia z komputera pokładowego a nawet kiedyś miałem sytuacje że jechałem pod Częstochowę na kilka aut na Katowickiej staliśmy trochę w korkach trochę było też szybciej...i po tankowaniu do pełna w/g paragonu wyszło 12,6l w 4ery osoby z klimą i czesto a jazda była często powyżej 17okm/h.