Na samochód sam zbieram, lecz nie ukrywam, że parę tysięcy dokłada mi matka, a więc jej zdanie się tu liczy. Ojciec, jak najbardziej zna się na motoryzacji i wie, że na rocznik nie powinno się specjalnie patrzeć. Niestety gorzej to wmówić mojej matce, dlatego próbujemy znaleźć idealne rozwiązanie.
Skupię się w takim razie na Corolli. Znajdę jakąś starszą, np. 2002, ale bezwypadkową, myślę, że wtedy wszystkim będzie pasować.
Focus zdecydowanie lepiej się prowadzi od Corolli, 1.6 w Fordzie spali podobne ilości paliwa jak 1.4 w Toyocie przy lepszej dynamice. Na minus Forda korozja i awaryjność na przeciętnym poziomie. W Toyocie niska awaryjność. Ibiza to auto segment niżej (bazuje na Polo), tanie w utrzymaniu, mniej wygodne, prosty silnik 1.4 8V, który pali dużo i nie jedzie.
Można jeszcze Civica poszukać. Mało pali, nie jest awaryjny ale VII generacja jest brzydka po prostu Chyba że sedan? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
może uda Ci się dołożyć niecałe 3tyś i masz fajne Polo (1,2 70KM) z klimą z 2006r. i przebiegiem 109tyś.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo. Zapraszam na priv.
Ferie zimowe w górach? O czym powinni pamiętać kierowcy? W czasie ferii wiele osób podróżuje z rodziną w góry. Do jazdy w takich warunkach trzeba jednak się przygotować. Prowadzenie samochodu na ośnieżonych, krętych drogach ze stromymi podjazdami nie należy ...
Polo nie jestem właśnie zainteresowany, kiedyś ojciec coś wspominał, że nie jest to za ciekawy egzemplarz i, że jeżeli chodzi o VW to lepiej już Golfa brać.
A Civica? Wziąłbym, nawet w wersji hatchback, gdyby nie to dziwne ustrojstwo, jak w Multipli tuż pod radiem Tylko doradźcie mi, której siódemki najlepiej szukać.
Sprawdź czy rdza nie łapie końcówek progów, dołów drzwi. Podłogę też warto obadać i układ wydechowy. Sprawdź działanie skrzyni biegów. Patrz czy ma klimę, bo zdarzają się bez. Najpopularniejszy jest 1,4 90KM, ktory jest już mułowaty w tej generacji. Dobry diesel 1.7 od Opla ale chyba szukasz benzyny?
Tylko benzyna. Ogólnie nowe info, bo udało mi się przemówić do rozsądku, że rocznik to nie wszystko i wróciliśmy do tematu Golfa 4, Audi A3 i Focusa I/II.
Powiedziałem też, że warto przyglądać się starszym autom za taką kwotę, jak jego nowsze wersje, bo są prawdopodobnie sprawniejsze i bardziej zadbane. Także aktualnie szukam dosłownie czegokolwiek, co jest jezdne i raczej nie będzie awaryjne. Dodam, że jestem z okolic Poznania i raczej nie będę jechał dalej niż 50km od domu po samochód.
Co myślicie o tym Golfiku? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
I jeszcze 2 Focusy: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Powiem tak szkoda tych 10k na golfa z tandetnym i powolnym 1.6 pod maską. Niby do miasta starczy ale na trasie męczarnia jest. Foczki całkiem fajne tylko szkoda, że ta czarna to 1.4
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.