Halo halo
Wiosna za oknem w pełni, także czas wreszcie znaleźć sobie nowe wozidełko
I szczerze? im większy budżet tym trudniejszy wybór, dlatego postanowiłem się zwrócić do was o radę gdyż moje serce jest zbyt rozdarte
Segment G/H
RWD>AWD>FWD
Budżet: +-(-)100K na całość - ale w sumie lepiej by było w okolicach 70-80 a reszta na dostosowanie go do siebie
Rejon: Cała Polska, raczej nie z Reichu.
Wymagania nie zmieniły się zbytnio od ostatniego razu:
-Minimum 200 koni - jestem bardziej fanem zakrętów niż prostych, dlatego moc nie ma aż takiego znaczenia
-Najważniejsza kwestia - prowadzenie. Ma stać na jak najwyższym poziomie.
-Praktyczność bez znaczenia
Jak zapewne widzicie ma to być typowa zabaweczka dla odstresowania. Na codzień używam komunikacji miejskiej dlatego wóz będzie wyjeżdżał weekendami na górskie przejażdżki, ewentualnie wieczorami/nocami po mieście. Przy przebiegach poniżej 5k rocznie sam koszt utrzymania nie ma aż takiego znaczenia, ale niezawodność na rozsądnym poziomie bardzo mile widziana. Zimy spędzi w garażu. Dosyć ważną kwestią jest dla mnie też wygląd, szerokie i niskie - sylwetki w stylu abartha 500(wyższy niż szerszy) zdecydowanie odpadają.
TLDR - umiarkowanie szybkie, bdb prowadzenie, ładne
Wiem że m3 e46 pasuje perfekcyjnie - i szczerze? byłem bardzo blisko zakupu jednego, objechane, sprawdzone, idealne. Ale wtedy zdałem sobie sprawę że nie ma to sensu - e92 jest generacją którą kocham i na pewno będę kiedyś miał(jak nieco stanieją
![Zakłopotany :oops:]()
) dlatego e46 byłoby swojego rodzaju półśrodkiem, i dlatego odpada.
Z tyłu głowy ciągle gdzieś siedzi s2000, w tym budżecie mógłbym dostać bardzo ładny egzemplarz i naprawdę zagłębić się w bogaty rynek aftermarketowy tego modelu.
Świetne hot hatche(megane RS, Type R, foka RS) odpadają z prostego powodu że nie przepadam za tym typem nadwozia
Nie mam pojęcia o Lexach, kompletnie olałem ten temat ze względu na to że w Krakowie co drugi lekarz jeździ Lexusem, ale doszedłem do wniosku że nikt nie mówi że muszę się wyróżniać
W sumie to by było na tyle, tym którzy doczytali to tego momentu dziękuję, i proszę o pomoc
![Zakłopotany :oops:]()