100tys. zł i pomysł na samochód.

21 Paź 2010, 18:58

Witam. Otóż mam potencjał pieniężny w postaci 100tys. zł i zastanawiam się nad autem. Otóż myślałem, aby był to samochód nowy z salonu, ale może i jakieś używane, roczne czy dwuletnie będą ciekawe?

Oczywiście w takiej kwocie chciałbym, by samochód miał wszystko tzn. pełną elektrykę, dwustrefową klimatyzację, szereg funkcjonalnych opcji oraz nietuzinkową stylistykę. Typ nadwozia? Hatchback lub Sedan.
Aha jeszcze silnik - 2-litrowy mocny diesel lub maxymalnie 2-litrowa benzyna (również mocniejsza).
Jest tak wiele możliwości, że naprawdę jest w czym wybierać.
Osobiście zastanawiam się nad oplem Insignia, ponieważ ten samochód spełnia wszystkie moje wymagania i jest nowy.
Inne przykłady, do których byłbym skłonny to honda accord, może VW passat CC.

Bardzo chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tego Opla Insignia oraz chciałbym również poznać wasze typy, propozycje.

Jestem człowiekiem, który ma 28lat, żonę i jestem ustatkowany. Nie potrzebuje mega sportowego samochodu - ale lubię patrzeć na piękne auta pod względem stylistycznym, a gdy się z nim zrównam to dopiero poznam jego moc i potencjał.

Bardzo proszę o Wasze odpowiedzi.

Pozdrawiam !
pjngwjn
Początkujący

Miejscowość: Łódź

21 Paź 2010, 19:25

[link do oferty na Allegro wygasł]
Niekoniecznie biturbo i z tym silnikiem, z bajerami nie powinno być problemów, a stylistyka jak widać. :)
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

21 Paź 2010, 19:51

Istotnie samochód jest, tak jak napisałem "nietuzinkowy", ale tak się składa, że oglądałem jego test na TVN Turbo - AUTOMANIAK i napiszę tak: Nie jestem businessmanem, aby mnie wozić, boo .. cały czar pryska, gdy zasiądziesz w nim za kółkiem :D faktycznie to jest auto dla kogoś kto lubi być wożony, a nie prowadzić samemu.

Bardzo ładna limuzyna, naprawdę oryginalna, niepowtarzalna, niestety w mojej klasyfikacji się nie mieści :)
pjngwjn
Początkujący

21 Paź 2010, 20:25

A może Laguna III? Są niezłe promocje na nowe modele - taka wyprzedaż. Są one dosyć dobrze wyposażone.
http://renault.pl/media/cennik-promocyj ... 10_LG3.pdf

W nowym roku prawdopodobnie ma wyjść lifting więc może świeże ale w następnym roku dostępne.
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

21 Paź 2010, 20:30

Jak to jest?
"nie dla 19latka więc odpada. "
a kilka dni później:
"jestem człowiekiem, który ma 28lat, żonę i jestem ustatkowany"

Z mojej strony Passat CC 1.8 TSI
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Paź 2010, 20:38

Insingnia jest bardzo ładna jednak to Ople. Po pewny czasie wszytsko zacznie skrzypiec a z czasem się urywać. Oprócz tego dużo pali na tle konkurencji. Wiem to ponieważ sam zastanwaiałem się nad tym autem.
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo R WRC - premiera w Monaco
    Od 2013 roku, począwszy od legendarnego Rajdu Monte Carlo (15 – 20 stycznia), Volkswagen będzie brał udział w Rajdowych Mistrzostwach Świata FIA (WRC). W sobotę 8 grudnia, przed 250 zaproszonymi gośćmi i dziennikarzami ...

21 Paź 2010, 21:59

Laguna Coupe fajna... alee

Moze Alfa Brera?
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

21 Paź 2010, 23:22

Bart258 napisał(a):Insingnia jest bardzo ładna jednak to Ople. Po pewny czasie wszytsko zacznie skrzypiec a z czasem się urywać. Oprócz tego dużo pali na tle konkurencji. Wiem to ponieważ sam zastanwaiałem się nad tym autem.
Nie pisz człowieku głupot jeżdzij się tym seacikiem i uważaj żeby ciebie się cos nie urwało
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

22 Paź 2010, 02:51

Za tą kasę to bym się rozglądał za jakąś wyprzedażą beemek, ew. roczną trójkę, na pospolite marki to za dobry fundusz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Paź 2010, 06:48

Audi a4 lub a6
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2014

22 Paź 2010, 07:01

pjngwjn - jest pełnoprawnym właścicielem tego konta i faktycznie ma 19 lat, a jego problem jest już rozwiązany.

Ja jestem jego kolegą, który siada do komputera raz na ruski rok zatem użyczył mi swojego konta celem rozwiania wątpliwości.
Teraz, mam nadzieję, wszystko jasne.

Passat CC - świetny samochód. Piękna stylistyka, innowacyjne rozwiązania, nic dodać nic ująć.

Ciekawi mnie tylko ta wypowiedź o oplu, że po pewnym czasie zacznie skrzypić a potem urywać się - dlaczego?
Nigdy nie miałem do czynienia z oplami, ale insignia to istotnie mój faworyt ..

Niestety wersja nadwozia coupe u mnie odpada (laguna)

Natomiast laguna 3 - właśnie weszła w krąg zainteresowań :)
pjngwjn
Początkujący

22 Paź 2010, 07:50

Nad Insignią nawet bym się nie zastanawiał,musisz wiedzieć,że to auto jakością wjechało konkurencji w kufry :!: Do tego Piękne Fursko,Wyjątkowo Piękne :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)