10tyś na Japończyka (czyt. najbardziej niezawodne)

15 Cze 2013, 22:47

Co do almery to sie nie zgodze. Mam almere n16 w rodzinie i nikt nie narzeka.
Co prawda rozrzad na łancuszku w almerze nie jest dozywotni :no: ale tak to cala reszta jest okej.
Na dodatek dodam ze Almera mojej ciotki ma juz przejechane wedlug licznika 160kkm a w rzeczywistosci wg mechanika 3 razy tyle ( jak sie pozniej okazało byla jezdzona w firmie przez pierwsze 2 lata od zakupu w salonie, ale ciotka sie nie znala i kupila). Juz połtora roku jeździ i nie narzeka, wymiana olejow i filtrow itd. i nie zaglada pod maske. Sam sie zastnawiam czy nie zmienic samochodu na almerke 1.8. Wiec może koledzy tu maja jakies inne zrodla informacji i ostatecznie wybija mi i przemi06 ten samochod z glowy ;)
LBNxDamian
Początkujący

Prawo jazdy: 04 07 2008
Auto: Almera N16
Silnik: 1.8 114KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

16 Cze 2013, 00:11

Ja ci bardzo chętnie wybiję z głowy 1.8, przeczytaj forum o Almie i tym motorze :) jest to totalne nie porozumienie ;( Ja już wybrałem Corolla 1.6 PB / Ewentualnie z pewnej ręki D4D.

A suzuki Baleno? Wiem ma problem z tylną belką i kosztuje ok 4-5tyś nie podoba mi się w środku ale też JP. Właśnie a może jakiś sportowy Hyundai? Np. Hyundai Coupe?
przemi06
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz W113 z lat 60 tych - Pagoda
    Mercedes-Benz W113 z 1963 roku czyli Pagoda to druga generacja prestiżowej serii roadsterów SL. Auto zaprezentowano w 1963 roku w Genewie. Co ciekawe, po premierze samochodu dziennikarze okrzyknęli nowy model Mercedesa-Benz ...