*/- 10Tysiecy

03 Lip 2008, 11:43

Dziekuje za rady:) Sterka wlasnie z tego roku sie bardzo interesuje:) Dzieki tutaj powyzszym radom mysle teraz rowniez o Nissanie Almera. Tylko jeszcze raz prosze o propozycje jaki silnik... Czy to tez tak rdzewieje? chcialem rok ok 1998 i opel i nissan.... Co jest tansze w ekspleatacji?
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

09 Lip 2008, 19:02

Luke16 napisał(a):A ja polecę Fiata Brava autko przyjemne a z silniczkiem 1.6 bardzo ok ;) ... I zaraz pewnie ktoś napisze że fiat to to czy tamto.... A ja napisze jak dbasz tak masz... u mnie sporo znajomych ma fiaty i nikt nie narzeka... tak samo jak fordy eleganckie autka co do vw ja się baaardzo sparzyłem.... Najważniejsze jest aby kupić zadbany egzemplarz ;) znam ludzi którzy fordami nakręcili przebiegi po 400 tyś km i denerwuje ich tylko rdza... Lanos też zły nie jest ;)

z tym się zgodzę - sam mam poldka i sienkę... gadasz na sienki, przykro mi ale jak kto dba, tak ten ma... mamy sienkę od ponad roku to raz zajrzałem (rozrząd, oleje, filtry, płyny) i od tamtej pory zmieniłem tylko aku! wiem, ludzie mają wbite do łba, że np fiat to padło itd... a wg mnie to japoniec jakiś! i co? foch?
Fiat Siena 1999 r., 1.2 75 KM PB/LPG
andrzejau
Początkujący

Miejscowość: Ostrów Mazowiecka

09 Lip 2008, 20:15

andrzejau i co fiat złe auto jest??? Bo jakoś gadam z ludźmi z forum fiata i patrzy na posty na forum vw i tak patrze że w vw prawie same posty typu jak naprawić to czy tamto... a na fiacie gdzie jakiś spocik itp... nie mówię że fiat się nie psuje bo nawet audi i japoniec się popsuje ale taka prawda jest jak dbasz tak masz... Ja wole fiata z 2000 roku z przebiegiem 150 tyś km... niż golfa z 93 z przebiegiem 500000 bo na jedno z awariami wyjdzie ale jednak jeżdżąc fiatem jeżdże autem sporo młodszym... może już tak super niedopracowanym ale jednak dużo młodszym....
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

09 Lip 2008, 22:59

Luke16 napisał(a):andrzejau i co fiat złe auto jest??? Bo jakoś gadam z ludźmi z forum fiata i patrzy na posty na forum vw i tak patrze że w vw prawie same posty typu jak naprawić to czy tamto... a na fiacie gdzie jakiś spocik itp... nie mówię że fiat się nie psuje bo nawet audi i japoniec się popsuje ale taka prawda jest jak dbasz tak masz... Ja wole fiata z 2000 roku z przebiegiem 150 tyś km... niż golfa z 93 z przebiegiem 500000 bo na jedno z awariami wyjdzie ale jednak jeżdżąc fiatem jeżdże autem sporo młodszym... może już tak super niedopracowanym ale jednak dużo młodszym....

dokładnie tak... no jedyną rzeczą co spodziewać się można było zrobić to satelity, ale z powodu braku ich zmieniłem całą skrzynię... facet powiedział o co chodzi... dał drugą skrzynię itd. zmieniłem, jeździ... jeden kiedyś na gronie mi napisał... bo z piskiem ruszyłem (i wtedy totalnie siadły te satelity) a kolo pisze że w vw to może non stop palić i chociaż ma spokojną głowę, że nie siądzie... tak ale do czasu. ja robiłem non stop polda, zrobiłem i jest ok... pilnuję wszystko na czas (nie to co ojciec - jeździ to jest ok). a ojciec gada:" ile kasy w niego kładiesz... tryle ile ojciec zaniedbał! ;/ a jak mi się dostało to już szkoda pisać... 4 m-c foch! :( z resztą, każdy jeździ tym na co go stać. mam trochę kasy to myślę o BMW 3 e36 2.0 24v Vanos np 92r... ale nie wypominam nikomu że ma to a nie to...! ja nie pogardzę golfem 3 i nie bede gadał o plach... każdy ma wmówione przesądy o czymś... jednemu wbiję do łba to a innemu tamto i każde z nich będzie kierowało się tym ksiądz wg katechizmu! ten zły a ten niedobry... ale jest rozwiązanie... nic nie kupować, chodzić na piechotę i nikomu nie naprzykszać się... nie wmawiać czegoś z czego np ja będę się śmiał w żywe oczy. masz to masz i czego to wytykać. miej sobie i susz zęby! tyle ode mnie... trochę namotałem za co przepraszam! pozdrawiam.
Fiat Siena 1999 r., 1.2 75 KM PB/LPG
andrzejau
Początkujący

Miejscowość: Ostrów Mazowiecka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie silniki wybierają Europejczycy?
    Analitycy sygnalizują, że październik 2017 r. był momentem przełomowym pod względem wybieranego przez kierowców rodzaju paliwa. W ciągu tego miesiąca zarejestrowano ponad 619 tys. pojazdów z silnikami benzynowymi, ...