*/- 10Tysiecy

29 Cze 2008, 16:59

Prosze o rady:) To ma byc moj puierwszy samochod, ale chce zeby byl dosc "pakowny":) Ale nie kombii.... Cena ok 10 tysiecy:) Rok >1998:)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

29 Cze 2008, 23:21

Duże auta z tego rocznika w tej cenie to raczej rzadkość jeśli chodzi o coś naprawdę dobrego.

Ale mogę polecić:
- opel astra I
- ford mondeo mk2
- daewoo lanos
- fiat marea
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

30 Cze 2008, 19:50

z w/w modeli, które podał kolega Martoro moge dodać że Daewoo Lanos można kupić za 8500 z 1999 roku w dobrym stanie z instalacją gazową i silnikiem 1.5 16V (105 KM) lub 8V (84 KM) , naprawde sie opłaca, części tanie, a autko wytrzymałe :wink:
Mors

02 Lip 2008, 11:32

Co to wogóle za propozycje .......:))) LANOS!! HAHAHAHAHAHAHAHA to jest jakaś porażka...jest tyle dobrych samochodów, haha. Ja bym wybrał lepiej jakiegoś Japońca, albo Niemca :P a nie
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

02 Lip 2008, 11:50

A ja polecę Fiata Brava autko przyjemne a z silniczkiem 1.6 bardzo ok ;) ... I zaraz pewnie ktoś napisze że fiat to to czy tamto.... A ja napisze jak dbasz tak masz... u mnie sporo znajomych ma fiaty i nikt nie narzeka... tak samo jak fordy eleganckie autka co do vw ja się baaardzo sparzyłem.... Najważniejsze jest aby kupić zadbany egzemplarz ;) znam ludzi którzy fordami nakręcili przebiegi po 400 tyś km i denerwuje ich tylko rdza... Lanos też zły nie jest ;)
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

02 Lip 2008, 11:56

Brava to też dobry pomysł - jak kolega wyżej napisał, jeśli auto będzie zadbane i Ty też będziesz dbał to nie masz się co obawiać o awarie.

Miszarus - jak jesteś taki mądry to czemu nie podałeś żadnego konkretu?
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Kia Carens - kompaktowy MPV
    Kia Carens to kompaktowy MPV (Multi-Purpose Vehicle) zaprojektowany całkowicie od nowa z myślą o potrzebach nowoczesnej rodziny. Aerodynamiczna sylwetka, design "cab forward", wybór czterech jednostek napędowych, czterech ...

02 Lip 2008, 12:35

Pozwolicie że przytocze tekst pewnego człowieka który napisał całą o autach używanych w szczególności o fiacie i golfie;)

FIAT napisał(a):Każdy kto wsiądzie w fiata ten zobaczy, że nie jest to samochód dla szpanu a kto się przejedzie i będzie go użytkował ten stwierdzi ze jest to tani w eksploatacji samochód do codziennego użytkowania a nie wyrywania lasek na starego golfa czy bmw pod remizą. Najwięcej gadają na fiata Ci co nie jeździli nim albo wsiedli w 126p, bo kto miał do czynienia z Fiatem ten wie ze nie ma on nic wspólnego z 126 czy 125p. Ja też mam fiata i jak na taki rocznik to nic złego nie powiem na niego a co do golfów oglądanych lub innych tego typu to szrot do którego niemiec boi się wsiąść to do polski wyśle a durni polacy to biorą sie zachwycają takim g... przecież to wystarczy dziury załatać trochę wklepać szpachelki nałożyć licznik skręcić i jakiś dresik poleci na golfa. A co do fiata to jak sie nie potrafi jeździć to nawet da się nowego auto zarżnąć a na producenta zgonić najłatwiej!
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 12:50

FIAT napisał(a):Każdy kto wsiądzie w fiata ten zobaczy, że nie jest to samochód dla szpanu a kto się przejedzie i będzie go użytkował ten stwierdzi ze jest to tani w eksploatacji samochód do codziennego użytkowania a nie wyrywania lasek na starego golfa czy bmw pod remizą. Najwięcej gadają na fiata Ci co nie jeździli nim albo wsiedli w 126p, bo kto miał do czynienia z Fiatem ten wie ze nie ma on nic wspólnego z 126 czy 125p. Ja też mam fiata i jak na taki rocznik to nic złego nie powiem na niego a co do golfów oglądanych lub innych tego typu to szrot do którego niemiec boi się wsiąść to do polski wyśle a durni polacy to biorą sie zachwycają takim g... przecież to wystarczy dziury załatać trochę wklepać szpachelki nałożyć licznik skręcić i jakiś dresik poleci na golfa. A co do fiata to jak sie nie potrafi jeździć to nawet da się nowego auto zarżnąć a na producenta zgonić najłatwiej!
[/quote]

Ja nie wiem skąd ten człwiek się zerwał, chyba z choinki. Nie stać go na nic lepszego, i dziadek mu wpoił że Fiaty są dobre :) haha. Prawdziwy Fiat to fiat 125p a te Włoskie gówna to nawet polacy nie kupują, bo tego to nawet się na żyletki nie sprzeda :) A co do VW to nie wiem koleś wogóle skąd ty te teorie zebrałeś. We wszystkich Rankingach bezawaryjności VW jest wysoko, i co powiesz na to....?? Jeździj dalej swoim CQiunto sriunto z 1999 roku i się swoich tępych teori nauczaj swoich dzieci, a nie. Mało brakowało że nie napisałeś że BMW czy Merc jest gorszy od twojego CCqiutnuio, haha, pewnie cie juz prostata dopadała.
PS. Przepraszam za brzydką wypowiedz, ale jak czytam takie teorie, to zaczynam wieżyć że w Polsce żyją Patafiany.
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 13:00

miszarus mam vw w domu i psuje się gorzej niż mój fiat bravo nie ma miesiąca żeby nie był u mechanika... Nie tylko mój się psuje bo sam mój znajomy mechanik niedawno sprzedał swojego bo już miał go dosyć i kupił sobie merca... o fiatach też złego słowa nie mówił.... A więc ty człowieku jesteś chory i powinieneś się leczyć ;)
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 13:05

Mechanik pewnie nie umie naprawić rowera , haha, wepchnoł swoje łapska i rozje...oby dwa VW...no to jest dobry, hahahaha.
A jeżeli chodzi o te twoje teorie, to wiesz co....JEST WAS DWÓCH, sorry TRZECH, "ty, twój ojcic i mechnik" którzy wolą Fiaty, buahahahaha.
PS. Chory masz rację jestem, ale na grypę :)
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 13:08

miszarus napisał(a):Mechanik pewnie nie umie naprawić rowera , haha, wepchnoł swoje łapska i rozje...oby dwa VW...no to jest dobry, hahahaha.
A jeżeli chodzi o te twoje teorie, to wiesz co....JEST WAS DWÓCH, sorry TRZECH, "ty, twój ojcic i mechnik" którzy wolą Fiaty, buahahahaha.
PS. Chory masz rację jestem, ale na grypę :)

Wiesz co pajacu weź tu nikogo nie obrażaj bo w twoich mongolskich teoriach istanieją tylko dwie marki vw i honda :lol: :lol: :lol: a zapomniałeś o jeszcze wielu innych.... Widać że Ci się udziela od tej grypy :P I nie obrażaj mojego mechanika bo ma krocie samochodów i nikt na niego nie narzeka

porównaliśmy bravo z golfem a nie fiata (jakiegokolwiek) z mercedesem e-klasse Smile bo tego się nie da porównać, chodź mietek c klase rodzniki ok. 1995 lubiły strasznie gnić (drzwi, progi). Każda marka ma jakieś mankamenty..w audi siadają turbiny, bo bóg jeden wie, ile mają nakulane Smile

I ja nie udowadniam wyższości, tylko realnie porównuje co mogę mieć za takie pianiądze jak przykładowo 9 tys.
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 18:42

Miszarus daj sobie siana, bo siejesz prowokacje na forum
i wprowadzasz taka atmosfere,ze sie odechciewa czytac i pisac tutaj.
Chyba umiesz normalnie sie wypowiadac,a nie d razu ludzi obrazac i sie nasmiewac?
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn

02 Lip 2008, 20:02

Powiem tak: Lanos i fiat odpada;/ Jakos nie... A VW i fiat to niebo i ziemia:) Pozdrawiam i prosze o kolejne propozycje...
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 20:09

Jeszcze jedno... Po ten samocod jade ze znajomym, ktory sprowadza auta taka trasa: Niemcy, Holandia, Belgia i Francja. Tam jest znacznie latwiej dostac opla niz np nissana.... Ale widzialem na mobile.de ze sa ladne modele almery. Podoba mi sie to auto. Co mozecie o nim powiedziec?? Jaki najlepszy silnik?? Prosze o pomoc:)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 22:31

Ja proponuje, Opel Astra I, w tym roczniku, o ktorym piszesz spokojnie zmiescisz sie w 10 kaflach. Potrzebujesz auta pakownego, kup sedana lub kombi tej marki. Silniczek 1.4 czy 1.6 i smigasz ;)
Mozna trafic ladnie wyposazone egzemplarze za 10 tys i ze stosunkow niskim przebiegiem. W dodatku zadbane.
np.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jednak moim skromnym zdaniem hatchbacki tej wersji astry sa ladniejsze,
tu masz dla porownania ;)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn