14 tyś Konkretne auta.

15 Sty 2011, 13:55

Witam,moi rodzice zdecydowali się na zakupić "nowe" auto. Szukali jeździli na giełdy,czytali w internecie opinie o tych autach. Rodzice jeżdżą tygodniowo ok 250 km. W lato nad morze 2 razy i w zime 2 razy w góry. Cena to ok 14 tyś. Mają auto z '98 wiec chcieli by się przesunąć chociaż o 2,3 lata do przodu. Więc autka po 2000 roku.Duże silniki nie wchodzą w grę (ceny paliwa). W samochodach liczy się dla nich ,komfort i możliwa duża bezawaryjność. A teraz przed państwem finałowa piątka(zdjęcia przykładowe):

Mazda 323F [link do oferty na Allegro wygasł] -sylwetka im się podoba,w środku także, mówią że trochę twarde ale mówią,że się przyzwyczają. Silnik 1.5 wiec ok

Nissan Almera [link do oferty na Allegro wygasł] kolejny japończyk, ,sylwetka też im się podoba. Silnik 1.5 ok

Ford Fiesta [link do oferty na Allegro wygasł] podoba się sylwetka i środek i można znaleźć młodszy model 2002,2003. Sylwetka ładna. Wnętrze też. Silniczek 1.4 tdci ropniak ale żwawy i spalanie ok 5/6 litrów ON.

Peugeot 307 [link do oferty na Allegro wygasł]
sylwetka podoba im się najbardziej, środek też,komfort jest też dobry. Czytaliśmy na innych forach że dość awaryjne i ludzie nie kupili by tych samych samochodów jeszcze raz.

Seat Ibiza [link do oferty na Allegro wygasł] mnie się najbardziej podoba,mało ich jeździ. Sylwetka piękna. Ale niestety nie mielismy okazji się nią przejechać.

Proszę o podpowiedzi ,które brać. Pozdrawiam i Dziekuję
Ostatnio edytowany przez Jenczu, 15 Sty 2011, 21:34, edytowano w sumie 1 raz
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów

15 Sty 2011, 17:50

Ja polecam Mazdę 323. Porządne japońskie auto o najładniejszej sylwetce.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

15 Sty 2011, 19:05

Jenczu napisał(a):Szukali jeździli na giełdy

Jeśli już rodzice chcą kupić samochód to omijać handlarzy z daleka. Tak samo jak komisy i giełdy.
Fiat Stilo 1.9 JTD
Przykładowy:
[link do oferty na Allegro wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

15 Sty 2011, 20:34

Ho ho. Całkiem ładne. Bardziej mi się podoba 3d niż 5d ale to nie mi się ma podobać tylko rodzicom. Słyszałem dużo dobrego od JTD. Dziękuje za tą propozycje. Czekam na więcej. Pozdrawiam
Jenczu
Początkujący

16 Sty 2011, 00:23

Daro20VT
W takim razie pozostali tylko prywatni sprzedawcy , czyli auto może być trudno znaleźć . A nie każdy handlarz to oszust , i nie wszyscy mają tylko poskładane badziewia ;) .
Ja z tych aut wybrałbym Mazdę . Ma bardzo dobre opinie i całkiem fajny wygląd.
Miloszek
Początkujący

Miejscowość: Łask

16 Sty 2011, 11:10

Też byłbym za mazdą. Chyba że : [link do oferty na Allegro wygasł] ale pewnie za małe jak nad morze itp.

A tak z ciekawości to jak sobie 1.9JTD z takim stilo poczyna ?
hamerhed14
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 - produkcja w fabryce w Hofu
    Mazda Motor Corporation oficjalnie uruchomiła produkcję najnowszej Mazdy6. Uroczystość odbyła się w Zakładzie nr 2 w Hofu, w prefekturze Yamaguchi. W uroczystości wzięło udział około 500 osób, w tym Prezes Zarządu ...

16 Sty 2011, 11:24

Aaaaaaaaa,to, to już musisz sam spróbować,słowa to zbyt mało ,bo zaraz pojawią się Kpiarze :mrgreen: Wystarczy tylko,że posmakujesz jazdy fiatowskim Dieslem JTD i już nigdy więcej nie zapytasz jak to chodzi! :grin:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Sty 2011, 11:33

Jest sens brać diesla przy takim zakładanym przebiegu? Rodzice dużo jeżdżą na krótkich trasach?

A może Opel Astra II albo Seat Leon? Jeżeli chodzi o komfort to Leon chyba lepszy, a kolei Astra pojemniejsza.
Shymko
Początkujący

Miejscowość: Wlkp

16 Sty 2011, 11:35

Niech rodzice kupia Fabie SDI :) lub z silniczkiem 1.4 :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Autko w kombi nie za duże gabarytowo a bagażnik spory w razie wyjazdów nad morze czy w góry :) I pali oczywiscie Minimalne ilosci paliwa :) Jak to TDI :) Polecam takie autko :)
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

16 Sty 2011, 12:05

PhantomASA1 Aaaaaaaaa,to, to już musisz sam spróbować,słowa to zbyt mało ,bo zaraz pojawią się Kpiarze :mrgreen: Wystarczy tylko,że posmakujesz jazdy fiatowskim Dieslem JTD i już nigdy więcej nie zapytasz jak to chodzi!

Aż taka frajda z jazdy JTD czytałem ,że nawet TDI się chowają.

Shymko Jest sens brać diesla przy takim zakładanym przebiegu? Rodzice dużo jeżdżą na krótkich trasach?

A może Opel Astra II albo Seat Leon? Jeżeli chodzi o komfort to Leon chyba lepszy, a kolei Astra pojemniejsza.

Nasze miasto jest bardzo przelotowe. Jeśli są korki to minimalne. Między Stlio ON a Pb są małe różnice na allegro. Tylko nie wiem ile wynosi eksplatacja samochodu ON i PB jakie są różnice. Opel astra hmm.. nie podobają się rodzicom niemieckie samochody w środku. Są ciemne i mroczne :???:

Mati2802 Niech rodzice kupia Fabie SDI :) lub z silniczkiem 1.4 :)

Autko w kombi nie za duże gabarytowo a bagażnik spory w razie wyjazdów nad morze czy w góry :) I pali oczywiscie Minimalne ilosci paliwa :) Jak to TDI :) Polecam takie autko :)

Nie potrzebujemy takiego dużego auta,po co wozić powietrze :P. Dziękuje za wszystkie podpowiedzi.
Jenczu
Początkujący

16 Sty 2011, 17:11

Są różne silniki TDI i różne JTD,czy TDI się chowają :? :!: : ,nie, to jest błędne rozumowanie.Wszystko ma swoje plusy i minusy,tak jak dla jednego jest plusem to, co dla innego minusem .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Sty 2011, 17:16

Znowu stilo
PhantomASA1 napisał(a):Aaaaaaaaa,to, to już musisz sam spróbować,słowa to zbyt mało

tak rzeczywiście słowa to zbyt mało przyejmność jazdy klekotem jest zabójcza słowa to za mało :razz: tak powaznie to jestem kpiarzem stilo i polecam japońca almera albo mazda
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

16 Sty 2011, 17:30

Proszę bardzo mniejsza Skoda :) Naprawdę ją polecam :)
Mati2802
Aktywny

16 Sty 2011, 20:34

Mati2802 napisał(a):http://otomoto.pl/skoda-fabia-C16988605.html

Proszę bardzo mniejsza Skoda :) Naprawdę ją polecam :)

Naprawdę dziękuje za Fabie ;) Za taką kaske i wieje w środku nudą :( Ale dzięki za propozycje.

A ktoś może wypowie się o Fieście albo Ibizie ??
Jenczu
Początkujący

16 Sty 2011, 20:40

Ibiza hmmm. Bardzo dobre bezawaryjne autko ta sama płyta podłogowa co polo :) zawieszenie trwałe silniki nie do zajechania I za tę cenę dość nowe z dieslem pod machą który spala minimalne ilości paliwa :) Ogólnie to od Fabii różni sie budą i wnętrzem :)
taka oto ibizka :)

w-g mnie bardzo zacna :)

[ Dodano: 16 Styczeń 2011, 19:45 ]
A tak od siebie zaproponuje Alfę 147 oo przykłąd:

Także w przyzwoitym stanie z przyzwoitym silnikiem i za przyzwoite pieniadze ;)
Mati2802
Aktywny