15-18 tys - coś większego na trasy

09 Kwi 2013, 09:17

Czołem.
Szukam samochodu na dalekie trasy. Średnio w tygodniu służbowo+prywatnie pokonuję około 1600-2000 km. Samochód nie musi wyglądać fenomenalnie, za to powinien być tani w eksploatacji. Przedział cenowy jaki mnie interesuje to od 15 do 18 tysięcy złotych.
Szukam:
- kombi
- van
Nie interesują mnie suvy i auta terenowe bo ich spalanie jest za wysokie.
Zastanawiałem się nad Focusem, ewentualnie Astrą III i Vectrą w kombi.
Nie wiem czy szukać gazu czy też diesla.
Auto chcę kupić na okres 6-8 miesięcy.
Loczek
Początkujący

11 Kwi 2013, 14:08

Jak ma byc wygodnie i tanio to Fiat Croma 1.9 JTD 120KM lub Opel Vectra ma dokłądnie ten sam silnik Fiatowski. Croma jest większa to taki typowy kanapowóz. Jedzie się tym całkiem miło miejsca w srodku sporo. Alternatywnie jakis starszy japoniec z V6 i do tego LPG.
Lexus lub Toyota czy Honda. W trasy większa pojemność silnika to ważna kwestia sam wiem po sobie :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Kwi 2013, 19:20

Lexus za te pieniądze? No moim zdaniem nie ma to najmniejszego sensu,,Toyota Avennsis już można się rozglądać,podobnie jak za Accordem,oczywiście z wersji starszych rocznikowo.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Czy tempomat w samochodzie oszczędza paliwo?
    Używanie tempomatu może przyczynić się do oszczędności paliwa w pewnych okolicznościach, ale nie zawsze i o tym trzeba pamiętać. Jazda z wykorzystaniem tempomatu umożliwia utrzymanie stałej prędkości pojazdu, co pozwala na ...