tomek1205 napisał(a):Yyy no okey, ale zeby nie bylo tak ze jak zamontuje gaz to spadnie moc ...
U seata tak mamy ze wcisne do konca gaz a nie jedzie
![Wink ;)]()
tomek1205 napisał(a):Audice jakbym kupowal to bym nie gazowal, szkoda autka
![Wink ;)]()
Albo masz kijową instalację, albo źle dostrojoną, albo ewentualnie coś z Seatem nie teges... Przyczyną mogą być równie dobrze wszystkie.
Dobra, porządnie założona instalacja LPG = Zerowy (jeśli już to znikomy coś typu 1%-2%) spadek mocy i praktycznie identyczne zużycie silnika jak na PB. Trzeba tylko pamiętać aby trochę częściej zmieniać płyny i filtry. To wszystko...
Moim zdaniem silnik pod LPG to absolutnie, minimum 1.8... Ale radzę kupić coś z większym silnikiem, one są zwykle: mniej przykatowane, bardziej wytrzymałe i mają zapas mocy.
Spalanie samochodu z 2.0 pod maską i LPG to przeciętnie coś w okolicach 13 LPG w mieście. No ale co z tego jeśli LPG jest dwa razy tańsze od PB? To wychodzi jakby samochód palił 6,5 PB.
tomek1205 napisał(a):A np hyundai sonata? bardziej takie nieznane autko i pewnie drozsze czesci?
Dobry samochodzik, tyle wiem. Wiem też że polecana jest do niego bodajże 3.0 V6 (jakieś V6 w każdym razie)??? Ale o HYU pytałbym użytkownika dzida
![Wink ;)]()
. Z częściami nie wiem jak jest ale podejrzewam że:
Drożej od Opla, taniej od Audi.
Fordy słabo znoszą LPG GŁÓWNIE bo:
Głowice źle znoszą wysokie temperatury.
Dolot źle znosi ewentualne "strzały".
Reszta to już cięższa bajka... W reszcie już zależy od serducha
![Tak :yes:]()
.
Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()
.