15-20tyś. 100KM+ niewielkie coupe/hatchback ew. sedan

09 Sty 2018, 12:36

Witam,
Dziś kolejny raz szukam auta z pomocą forum.
Przechodząc do sedna, szukam auta w cenie 15-20tyś zł (nie wliczam tzw. pakietu startowego).
- najlepiej sport/coupe, hatchback, ale nie wykluczam ładnego sedana - nie zależy mi na przestronności, jestem raczej niską osobą, z reguły przewożony 1 pasażer.
-ciekawy design (tak wiem to ocena subiektywna, ale podałem kilka modeli poniżej)
- Interesują mnie jedynie jednostki benzynowe i mało awaryjne z późniejszą mozliwością zagazowania.
- moc silnika zaczynająca się od 100km. max 2.2
- BMW e46 odrzucam z miejsca
Auta, które jak dotąd mnie zainteresowały:
- Fiat Bravo
-Audi TT 1.8t - zastanawiam się nad awaryjnością wersji quattro, oraz czy warto w tej cenie kupic auto z rocznikiem 2000-2002, odpowiada mi desing i komfort jazdy.
-Opel Astra H gtc - cięzko znaleźć modele 100km+ ,odrzuca mnie lekko prostota designu wnetrza,
- Alfa Romeo MiTo - nie wiem nic nt. jednostek benzynowych
- Fiat Bravo
- Hyundai Coupe - 2.0 głównie za wygląd
- Peugeot 308
- Mercedes w203
- Golf V

Może ktos z forumowiczów rzuci jeszcze jakis ciekawy model z dobrą jednostką silnikową, lub podpowie mi z powyższych i jakich silników szukac.
Igicho
Obserwowany

Auto: nie mam

09 Sty 2018, 17:23

Igicho napisał(a):Fiat Bravo

Fajna opcja ale na coś fajnego z silnikiem 1.4T-jet musiałbyś dorzucić chociaż te 2k.

Igicho napisał(a):Audi TT 1.8t - zastanawiam się nad awaryjnością wersji quattro, oraz czy warto w tej cenie kupic auto z rocznikiem 2000-2002, odpowiada mi desing i komfort jazdy.

Jak chcesz, mnie nie urzeka, płacisz wyłącznie na wygląd bo technologia już nie najmłodsza. IMO gejowóz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Igicho napisał(a):Opel Astra H gtc - cięzko znaleźć modele 100km+ ,odrzuca mnie lekko prostota designu wnetrza,

Bez przesady, 1.8/140 bez problemu w tej kasie. Dorzucisz 5k i masz fajne 2.0T.

Igicho napisał(a): Alfa Romeo MiTo - nie wiem nic nt. jednostek benzynowych

Jakoś tego nie widzę za 20k
Oprócz 0,9 wszystkie silniki spoko

Igicho napisał(a):Hyundai Coupe - 2.0 głównie za wygląd

Silnikowo i mechanicznie też spoko opcja. Do tego fajny stosunek jakość/cena

Igicho napisał(a):Peugeot 308

Brak benzyniaków do polecenia.

Igicho napisał(a):Mercedes w203

Rdza, poza tym ok.

Igicho napisał(a):Golf V

Archaiczne 1.6/102.

focus 2, civic vii (spoko wygląda w wersji "sport"), w granicach 10-12k peugeot 406 coupe
Zerknij sobie na volvo c30
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

10 Sty 2018, 00:04

Wszystko zależy od Ciebie w co chcesz iść w auto kultowe, rzadkie i powoli klasyk - Audi TT - fakt gejowóz w końcu każdy gej jeździ turbo benzyną z 4x4 ze 180 koniami pod maską :yes:
Czy w zwykle na które nikt nie zwróci uwagi, zastanów się dlaczego musisz wywalić 20k na 20 letnie Audi TT, a za to kupisz zwykły kompakt nudny typu Bravo który jedynie ma fajnie 1,4 t-jet?

Moim zdaniem TTka będzie tutaj najlepsza, 180 koni z programem na 200 i masz 6,8 do setki, do tego fajne futurystyczne wnętrze, wygląd ponadczasowe, bo niby płyta Golfa IV, A3 8L czy Octavii ale wygląda inaczej.

Pozostałe auta zwyczajne kompaktowe itd.
Sam szukam TT i prawdę mówiąc po przesiadce z Accorda 1,8 do TT to jakbym do R8 się przesiadł SERIO, inny wymiar motoryzacji, przyspieszenie, sposób jazdy i charakter.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...