REKLAMA
Witam, mam na imię Bartek i obecnie jeżdżę Monde mk3 2001r z silnikiem tddi 90km
jest u mnie od ponad 3 lat i nadszedł czas na zmianę bo jazda nim to trochę katorga.
Szukam autko do 16tys, jak mniej wydam to sie nie pogniewam. Musi być 5 drzwiowe, jeśli chodzi o budę to nie musi być to duże kombi jak Mondeo gdyż jeżdżę sam lub z dziewczyna głownie.
Diesel czy benzyna+gaz, nie wiem. Robie dziennie około 50km czyli jakieś 20tys rocznie, jazda tylko po mieście.Gazu trochę się boje bo nigdy nie miałem z nim auta ale wolałbym kupić sama bezn. i później sam zakładać gaz.
Teraz najważniejsze czyli silnik, 90KM w mondeo to jest masakra, wyprzedzić mogę co najwyżej rowerzystę albo autobus Celuje w silnik 2.0 (bezn/diesel) min 130KM. Diesel ma ten plus ze można go zawirusować, minusy to wiadomo dwu-masa, wtryski, turbo
Jakie auto mnie interesują:
Diesle:
Focus 2 tdci 2.0
Ibiza 1.9 tdi
Astra H 1.9 cdti
Benzyna:
Mazda 6 2.0
MEGANE II 2,0 (tutaj nie wiem jak z lpg, awaryjnością no i ta deska w środku )
i to tyle z moich propozycji. W moim budżecie najłatwiej byłoby wyrwać ibize lub mazde, wiem ze 2.0 pb jest dość udana konstrukcja, boje się tylko rdzy i gej loków z tylu Ibi nie wiem czy nie jest zbyt mala i pudelkowata
Ideałem jest dla mnie volvo s40/v50 2.0d ale to już koszt 25tys niestety.