2-3 letni, mocny samochód rodzinny do 180-200 tys. zł

16 Sie 2017, 07:30

Ja bym się skupił na stanie auta a nie na powodzie jego sprzedaży. Szukając powodu zawsze bierzemy pod uwagę swoje preferencje a prawda jest taka że każdy z nas jest inny więc powodów może być 1mln :ok:
Co do konkretnie tego ISa trzeba sprawdzić ile kosztował nowy i za ile można byłoby go wyrwać "przyciskając" sprzedawce salonu.
Tojka/Lex daje od pewnego czasu bardzo duże upusty np: na grupy zawodowe albo sprzedaż flotową liczoną od drugiego auta... podobno jest też śmieszny papierek który się podpisuje że niby dokona się następnego zakup w ciągu dwóch lat. Nie widziałem tego na własne oczy ale na 100% można wynegocjować spore zniżki.
Np: mój kolega mający gs450h od nowości po wpadkach z europejskimi autami wymyślił sobie coś w teren czyli padło na LandkaCruisera 120 V6. Pojechaliśmy oglądać używkę prawie nową ale jednak używka i w drodze powrotnej zajechaliśmy do ASO tojki. Tam na podstawie zakupu wcześniej Lexa wynegocjował LC120 nowego "w pudełku" taniej niż ktoś chciał za używkę :ok:

No i jeszcze dodam że jestem nieufny więc wolałbym hybrydę niż całkowicie nowy konstrukcyjnie silnik turbo... :ok:
Oczywiście może przesadzam ale nie jestem ortodoksyjnym miłośnikiem Lex/tojka co mi się sugeruje :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Sie 2017, 16:26

Szybki wyjąłeś mi to wszystko z klawiatury :D

Ja tylko dodam że przy kupnie samochodu na dodatek w takich pieniądzach auto musi się podobać bo jeśli tego nie ma to po prostu będzie to zwykły dupowóz.
Owszem hybryda ciekawsza i silnik normalny spalinowy, piszę tak bo osobiście nie jestem fanem silników turbo no chyba że mówimy o czymś piekielnie szybkim to oczywiście turbo daje głównie osiągi które są ważne ale coraz rzadziej dzwięk no i solidność.
Oczywiście zdaje sobię sprawę z tego że są silniki uturbione które są solidne więc czemu nie :)
Mateq
Początkujący

Prawo jazdy: 12 03 1993
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Lexus is 250
Silnik: 2.5
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

16 Sie 2017, 16:48

Tylko ten IS nie wiem czy będzie rodzinny (przestronność jak to w segmencie D premium)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

16 Sie 2017, 18:07

Tutaj może być problem dlatego też wspomniałem o GS.
Ogólnie to zależy kiedyś auta były mniejsze i się nie narzekało ale oczywiście to jest już pytanie do autora musiałby obejrzeć i sprawdzić.
Rodzinne auto to bardziej jednak kombi ewentualnie suv no i tutaj może [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mateq
Początkujący

16 Sie 2017, 19:00

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Na razie nadal prowadzi Skoda Superb 280KM, ale Lexusy są blisko na drugim miejscu...

Trochę potrwa, zanim podejmę ostateczną decyzję, ale jak już na coś wpłacę, obiecuję pochwalić się na „Samochody które pomogliśmy kupić”.
podstawek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 05 1994
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2012

16 Sie 2017, 19:11

SuperB III jest fajny (są u nas w firmie) :ok:
Wg mnie lepsza opcja niż bliźniaczy Passat B8 (też jest)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    SKYACTIV-D: rewolucyjne silniki Diesla Mazdy
    Docenione w Europie rewolucyjne silniki Diesla Mazdy zdobyły broniącą się przed olejem napędowym Japonię, a niebawem ruszają na podbój Ameryki. Unikatowe połączenie niezrównanych osiągów i oszczędności ...

16 Sie 2017, 19:51

Znajomy jezdzi tym na taksówce tylko dieslem i szczerze powiedziawszy samochód wygląda fajnie, tylko postaraj się o przedłużoną gwarancję.
Mnie osobiście by bolało tylko to że do wydania masz 200tys a to jest jednak tylko skoda i jak dzida już napisał w firmie mają dlatego też ... :(

Jak idziesz w VAG'a to może arteon [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

@ Wybacz cena netto więc nowy 250tys więc odpada.

Prawie 300tys za VW sobie życzą :shock:

Fajna opcją byłoby też Volvo

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Albo polestar [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pierwsza opcja to nowy co prawda 250 kucy ale myślę że cena zbliżona do superba ale utrata wartości powinna być też mniejsza.
Mateq
Początkujący