REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Problem może być z akumulatorem jak i rozrusznikiemYarecki napisał(a):Po przekręceniu kluczyka słychać tylko pstrykanie.
To już sporo, ale mierzył na nim napięcie jak go sprawdzał?Yarecki napisał(a):Gościu z assistance stwierdził wtedy że akumulator wygląda ok. Aku ma z 5 lat.
Wystarczy sprawdzić pobór prądu i będzie wiadomo, ale jak w lato ci nie padał to raczej tu może być ok.Yarecki napisał(a):Sąsiad, który pomógł mi ostatnio uruchomić twierdzi, że problemem może być rozrusznik albo na jakimś układzie "ucieka" prąd.
Ja też nie wiem co to za firmaYarecki napisał(a):Zaproponowano mi akumulator Bannera. Pierwszy raz o nich słyszę.
Kacper napisał(a):Możesz zrobić tak, podjechać do sklepu z akumulatorami i poprosić o wykonanie testu obciążeniowego akumulatora powinni mieć takie urządzenie. Będziesz wiedział czy to akumulator.
Yarecki napisał(a):Bylem na sprawdzeniu aku. Varta ma jakąś akcję na bezpłatne sprawdzenie i urządzenie pokazywało jakieś EN470
Yarecki napisał(a):Zaproponowano mi akumulator Bannera.
I najlepiej wrzuć zdjęcie z wydruku który dostanieszMotoAlbercik napisał(a):Zrób test akumulatora raz jeszcze, bo ten test jakoś coś nie wyszedł, albo coś źle zrozumiałeś.