Witam,
Przeglądam te forum już od dłuższego czasu i doceniam Wasze podejście do pomocy ludziom takim jak ja. Jako, że temat kupna auta był już u mnie w planach od pół roku, to teraz po ustaleniu moich potrzeb zdecydowałem się wydać na samochód
od 20 do 30 tysięcy złotych.
Będę szukał najprawdopodobniej
hatchbacka, chociaż nie chcę, żeby to był samochód pokroju Fiata Pandy, czy Forda Fiesty, ponieważ będę przynajmniej 3-4 razy w miesiącu trasy długości powyżej 100km i z powrotem. Wolałbym, żeby był w miarę wygodny na swoje gabaryty. Może, też żeby nie był mułowaty to chciałbym (jeżeli byłoby to możliwe) moc silnika przekraczającą
120 kmCo do silnika, to w ogóle nie biorę diesla pod uwagę, jedyna opcja to
benzyna. W większości samochodem będę poruszać się po mieście, codziennie go używając.
Jeżeli chodzi o wyposażenie, to przyjemnie by było mieć wielofunkcyjną kierownicę, klimatyzację, może jakiś przyjemny system audio - myślę, że budżet nie jest za wąski.
Do tej pory brałem pod uwagę Renault Megane, Hondę Civic, Kia Pro Ceed (chociaż na tę chwilę Honda Civic jest dla mnie pierwszym wyborem).
Jestem z mazowieckiego także wolałbym nie pędzić na drugi koniec Polski(ale jeżeli będzie trzeba
![Uśmiechnięty :)]()
)
Z góry dziękuję za wszelką pomoc,
Pozdrawiam Dominosam.
![Uśmiechnięty :)]()