20 tys Mam na oku modele. Doradzcie który?

16 Kwi 2007, 23:24

Witam. Przymierzam się własnie do zakupu auta do około 20 tysiecy. Jak wiadomo lepiej zeby było mniej :) Mam na oku kilka modeli: Najlepiej cos z silnikiem Diesla zeby paliło do 6 litrów.

Citroen C3
Opel Corsa C
Honda Civic
Golf IV
Toyota Yaris
Toyota Corolla

i jeden konkretny model Renault Clio 2000r. 3drzwiowy od mojej siostry za 14.500zł. 83000tys km, silnik 1.2 benzyna, poduszka kierowcy - hmmm w srodku wyglada jak nowe , praktycznie brak zuzycia kierownica nie starta itd. - w sumie znam to auto wiec to może byc plus - ale brak czegokolwiek oprócz poduszki kierowcy.

Doradzcie mi proszę (wybijcie z głowy) te auta które nie sa warte zakupu, kompletnie nie wiem na co sie zdecydować. I takie pytanko mam do Was: powiedzcie szczerze, czy lepiej kupic cos w miarę młodego i małego ze srednim wyposażeniem, czy może warto zainteresować się czyms sratszym np Mercedes 124, Audi B4 czy innym autem wyzszej klasy z wiekszą ilościa "udogodnień"? Z góry dziekuje za pomoc.

Oczekuję w miarę małego zużycia paliwa (jak wyzej do 6 litrów:P) nie musi mieć osiagów , nie jezdzę wiecej niż 120-130km/h ale z kolei żeby zbytnio nie zamulało. :) duzo jezdzę kangurem 1.5dci 65km i mysle że jego moc daje radę:)
Ostatnio edytowany przez roszej, 16 Kwi 2007, 23:39, edytowano w sumie 1 raz
roszej
Nowicjusz

16 Kwi 2007, 23:34

Po pierwsze odpowiedz sobie na pytanie: czego tak naprawdę oczekuję od auta.
Jeśli osiągów to już masz odpowiedź.
Więcej ‘bajerów’ – więcej możliwych awarii. Trudno doradzić jak nie wiemy czego tak naprawdę oczekujesz od swoich wymarzonych 4 kółek. ;)

ja bym polecał Corollę 1,4 diesel
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

17 Kwi 2007, 15:06

Wybór należ do Ciebie. Ja bym wybrał Golfa IV. A dlaczego? Ponieważ jest mało awaryjny, solidny i ma obszerne wnętrze. Ale wybór należy do Ciebie.
Szerokości, przyczepności
miko
Początkujący

Miejscowość: południe polski

17 Kwi 2007, 15:14

ja bym jednak mimo wszystko został przy Corolli choć Golf też jest dobry.
Oba auta mają też podobną utratę wartości przy ewentualnej odsprzedaży.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz W113 z lat 60 tych - Pagoda
    Mercedes-Benz W113 z 1963 roku czyli Pagoda to druga generacja prestiżowej serii roadsterów SL. Auto zaprezentowano w 1963 roku w Genewie. Co ciekawe, po premierze samochodu dziennikarze okrzyknęli nowy model Mercedesa-Benz ...