20000 tys zł. Duze wymagania. Bałagan na strychu !

21 Sty 2012, 23:13

Panie i Panowie mam wielki problem z wyborem auta.

Zmieniam zdanie co godzinę i nie mogę się na nic zdecydować. Jest to spowodowane ograniczonymi środkami, którymi operuje względem wymagań jakie posiadam :mrgreen:

Mam ~20 tys POLSKICH NOWYCH ZŁOTYCH

Oczekuję:

- moc 140hp lub więcej,
- silnik najlepiej v6 (od 2 do 3 L), aczkolwiek każdy inny o podobnej mocy też wchodzi w grę,
- świeża stylistyka (auto nie może wyglądać na relikt poprzedniej epoki jak np. Mazda MX-6),
- rodzaj nadwozia nie gra roli, byle nie kombi.

Auto będzie robić koło 1000 km miesięcznie, głównie w trasie. Do pracy mam inne, małe, niezawodne autko ;) O mnie: singiel, lat 26 :D

W grę wchodzi:

- Lexus IS 200 - sam fakt, że to Lex robi z niego lidera + 6 biegowy manual i 2L v6 z RWD mrr :D, - Mazda Xedos 6 lub 9 - miałem kiedyś Xeda 6 z 2.0 V6 z 1995 roku i bardzo miło wspominam, auto z duszą, pod uwagę biorę tylko roczniki 98 - 99,
- Mercedes CLK 208 - RWD i ogólna stylistyka na plus, ale mam kolegę co tym jeździ i narzeka na ekonomię i koszty serwisu. Mówi się, że to auto dla ludzi z kryzysem wieku średniego,
- Mistubishi Eclipse 3G ? - sam nie wiem, lekko tandetne, ale coś w sobie ma,
- Audi TT - agresywna stylistyka, ciekawa pozycja ale nie wiem czy w tej kasie znajdę coś sensownego,
- Ford Focus FL2, Mondeo FL3 - stateczne, spokojne auta z rocznika 2003-2004, raczej mało awarynje, cieszą się dobrymi opiniami. Jezdziłem swego czasu MK3 i mogę powiedzieć tyle: jeździ i na łeb nie pada,
- Ford Cougar, Peugot 406 Coupe... chyba raczej zbyt efekciarskie.

Generalnie najlepiej by auto miało LPG, bo mimo niedużych przebiegów fajnie byłoby nie wydawać niepotrzebnie pieniędzy. A zdarzyć się może, że będę musiał używać go do pracy, wtedy przebiegi mogą wzrosnąć nawet do 1000km tygodniowo, bo tyle zdarza mi się robić.

Jakieś inne propozycje ? Jakieś rady ?

ps. może Astra ? Vectra ? :D
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyciągarka w pick-upie. Gadżet czy konieczność?
    Czy pickup 4x4 jest dobrym wyborem do jazdy w terenie? W czasie, kiedy z rynku stopniowo znikają kolejne klasyczne terenówki i w sprzedaży pozostaje już niewiele modeli w rodzaju legendarnej Toyoty Land Cruiser, coraz ...
    Night Power GP 2012 - Łomża
    Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...