generalnie to przesada, ale silniki nie są tam stare, ale ultra stare (no nie wszystkie).
Hemi w sumie to coś lata 60-te. W nowej Corvette jest np. silnik z końcówki lat czterdziestych ubiegłego wieku. W Europie to już eksponat muzealny !!!
Jakość to nie historia. Właśnie nie tak dawno ford stwierdził, że Honda robi najlepsze jakościowo auta. Mowa o tych z Japonii. Gdy przenieśli cos tam do USA to ford zauważył, że znów hondy są (prawie) naj. Dlatego stwierdzili, że skoro hondzie udało się osiągnąć dobrą jakość w usa to im też może się uda. I nie chodzi mi o samą jakość, ale np. taki środek auta. Wykończenie w środku to naprawdę katastrofa. Materiałów wykończeniowych nawet nie próbujmy porównywać.
O ekonomii to mi nie musisz pisać bo wiem ile w usa galon kosztuje. Można dodać, że tam diesel to egzotyk, a wiele firm nawet nie ma ich w ofercie (choć np. w Europie mają super diesle).
Ameryka nie jest na końcu świata i nie jest jakimś nieosiągalnym krajem, także nie musisz mi pisać jak tam jest
O hybrydach nie pisz jak to zrobiłeś, bo jankesi je kupują z kilku powodów, a jednym z nich są podatki.
O magnatach też mi nie pisz, bo ekonomią to ja się na co dzień zajmuję.
Przecież taki Krzak ma też coś niecoś tam udziałów.