2018 Giulia Super, 7k kilometers problems with radio

01 Paź 2019, 09:23

Dziś rano wsiadłem do samochodu, żeby iść do pracy, a po uruchomieniu radio FM po prostu nic nie grało. Nie pokazywałby żadnych stacji radiowych na liście i nawet nie mogłem ich szukać ręcznie. Wszystkie przyciski były również wyszarzone. Poszedłem do pracy jak zwykle i po prostu grałem w CarPlay, jak zwykle. Kiedy wyszedłem wieczorem radio nagle znów zaczęło działać, ale zapomniało wszystkich moich ulubionych ulubionych, więc musiałem je ponownie ustawić.

To już drugi raz, odkąd wydzierżawiłem samochód (zupełnie nowy, bez milażu) i chciałem tylko zapytać, czy jest to znany problem i czy warto umówić się na serwis. Obawiam się, że po prostu mnie wysadzą, ponieważ nie mogę odtworzyć problemu na żądanie, a radio wraca kilka godzin później.
DinasBhai
Nowicjusz

01 Paź 2019, 16:05

Jak problem pojawi się ponownie to nagraj smartfonem zachowanie radia tak żebyś mógł później pokazać w serwisie co się dzieje. To chyba najlepsze wyjście. Samemu nie ma co kombinować bo to nowe auto które zapewne jest na gwarancji.

Problemem może być podtrzymanie pamięci lub sam soft wgrany do radia. Być może wystarczy wgrać aktualizację.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Kia Carens otrzymała 5 gwiazdek EuroNCAP
    Nowa Kia Carens otrzymała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych EuroNCAP - wiodącej europejskiej organizacji oceniającej najważniejsze aspekty bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Kia Carens jest jednym z dwóch tylko modeli ...
    Wyścigowe Lexusy - pewnie o nich nie słyszałeś
    Torowa wersja modelu LFA, RC F GT3 i LC GT500 - sportowe Lexusy dobrze wpisały się wyścigowy krajobraz na całym świecie. Ale Lexus ścigał się również luksusową limuzyną GS, hatchbackiem CT 200h, a nawet hybrydowym ...