25 do oceny

28 Wrz 2015, 01:08

Cześć, chciałem zapytać czy to auto

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dobrze wygląda? Co złego zauważyliście? Myślicie że warto umówić się na oględziny? Mam tam jakieś 100km, chciałem wcześniej wiedzieć mniej więcej czy warto wydawać kasę na dojazd ;)
koziou
Nowicjusz

Auto: Suzuki Swift I

28 Wrz 2015, 07:42

Sprawdź uszczelkę pod głowicą. Nie wygląda najgorzej ale pod maską kielichy i mocowania blotników wydają się takie zwichrowane ale może mi się wydaję bo dopiero z wyra wstałem :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

28 Wrz 2015, 09:59

A mnie się wydaje, że dostał i z przodu i z tyłu, do tego lewy próg prawdopodobnie "ratowany" do sprzedaży czarnym sprayem :D
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

28 Wrz 2015, 10:08

Za taką kasę to ze dostał to w sumie nic dziwnego :) ok czyli trzeba zwrócić uwagę na uszczelkę pod głowicą, jeszcze jakieś uwagi?
koziou
Nowicjusz

28 Wrz 2015, 11:16

koziou napisał(a):Za taką kasę to ze dostał to w sumie nic dziwnego

Oczywiście, że nic dziwnego.Bity czy nie bity jeżeli jedzie prosto, skręca, hamuje a podłoga jest we względnie dobrym stanie to nawet szpachlowany próg nie powinien zbytnio zniechęcać.
W tych modelach typową usterką jest w zasadzie tylko ta nieszczęsna uszczelka choć w nowszych modelach typu 25 występuje o wiele rzadziej niż u poprzedników.
Sprawdź czy pod korkiem od wlewu oleju nie ma masła i czy nie wywala wody z chłodnicy, czy nie grzeje się zabardzo:)i powinno być ok.Za ok 20-30 zł można kupić tester szczelności głowicy.
Ostro targuj cenę bo ta 25 jakaś extra nie jest więc z 500zł spokojnie powinieneś utargować.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Wrz 2015, 11:25

Cena jest podana 4300 ale na dole ogłoszenia jest 3900 do negocjacji wiec pewnie puści za 3700. Napisałem do sprzedawcy wiadomość, poczekam na odpowiedz i będę rozważał dalej. Jeśli nie ten egzemplarz to jesteście w stanie polecić jakąś 25/45 najlepiej w małopolskim(+100/150km) i najlepiej za 4-5k? :D
koziou
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybryda? Czy to się opłaca?
    Jeżeli pokonujemy co roku dziesiątki tysięcy kilometrów i szukamy oszczędnego samochodu, wybór często pada na zakup auta z Dieslem lub instalacją LPG. Od lat na rynku jest alternatywa, która okazuje się ...
    Testy czterech Audi R18 e-tron quattro
    Audi przeprowadzi testy czterech Audi R18 e-tron. Są one bezpośrednio związane z przygotowaniem do dwudziestoczterogodzinnego wyścigu w Le Mans. Obok wytypowanych do wyścigu pojazdów z numerami startowymi 1, 2 i 3, ...

28 Wrz 2015, 11:34

koziou napisał(a):Napisałem do sprzedawcy wiadomość, poczekam na odpowiedz

Każdy potencjalny kupiec poważnie zainteresowany dzwoni a nie pisze. Często kupuje/ sprzedaje samochody i na wiadomości emailowe nawet nie odpisuje, z resztą jak 3/4 sprzedawców.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Paź 2015, 20:31