25 tyś zł, mała rodzina, LPG, NIE KOMBI

03 Cze 2011, 16:45

Szukam inspiracji -> mam około 20-25tyś zł na auto.
najlepiej z gazem ( nie lubie diesla ), a duża benzyna jednak za droga w utrzymaniu.

klasa C D E: kompakt, średnia i wyższa średnia

jakiegoś sedanka, hatchbacka, proszę o jakieś propozycje.

auto dla rodziny 2+2, ( i tak często jadę sam )
robie przebieg 12 tyś rocznie, raczej w krótkie trasy ( kilka - kilkanaście km jednorazowo ). Mieszkam w małym mieście, więc problem z parkowaniem i korkami odpada.

Skoda octavia odpada -> mam służbową w TDI i jest nudna jak flaki z olejem. Szukam czegoś nietuzinkowego, więc golfy 4 odpadają :)

z moich ostatnich aut które oglądałem:
BMW 320 e46 - ciasno w środku,
passat B5 FL -> nudny jak golf i octavia, aczkolwiek nie wykluczam
Honda accord 2000r -> ten akurat przypadł mi do gustu,

proszę o propozycje.
wacky
Nowicjusz

Miejscowość: Mikstat

03 Cze 2011, 16:56

Masz Galanta, to moze Galant VIII 2,4 GDI z LPG wlasnie?
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

03 Cze 2011, 17:02

Laguna II?
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

03 Cze 2011, 17:32

Czimi:
rozaważam, ale nie mogę nic ciekawego znaleźć w okolicach, akurat 2,4 GDi słabo współpracuje z LPG - więc albo 2,0 albo 2,5V6.
aczkolwiek galant sie mojej żonie nie podoba..

Roadkiller napisał(a):Laguna II?

żeby szło dostać bogato wyposażoną wersje bez tej karty do odpalania i otwierania, to bym mocno rozważał, ale sąsiad ma, więc widze co się z nim dzieje ( co prawda diesla, a ten z awaryjnością to już szczyt ).

jak sie człowiek przyzwyczai do solidnego auta, to potem nie moge znaleźć godnego następcy:
mój galant ma 20 lat i pół miliona km przebiegu, i przez 4 lata i 40 tyś km był u mechanika tylko na wymiany eksploatacyjne i tylko raz awaria: pękł wężyk elastyczny hamulcowy, ze starości. ale na ręcznym dojechałem do mechanika.
gdyby miał klime i troche mniejszy przebieg, nie zamieniłbym go na nic..

co sądzicie o peugeocie 607 2,2 benzyna?
pojadę w niedziele jednego oglądnąć - przymierzyć się.
wacky
Nowicjusz

Miejscowość: Mikstat

03 Cze 2011, 17:58

wacky napisał(a):co sądzicie o peugeocie 607 2,2 benzyna?
pojadę w niedziele jednego oglądnąć - przymierzyć się.

Sąsiad - wujek ma takiego. Kupił benzynę ale dał do zagazowania i mówi że jeździ praktycznie za darmo ;) Jak widzę to samochód codziennie ma u siebie czyli chyba nigdzie na kilka dni nie zostawiał po warsztatach. Auto jest obszerne...
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

03 Cze 2011, 18:05

Jak masz kasę na utrzymanie i chcesz się wyróżnić to weź coś z jajem
1. [link do oferty na Allegro wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5. [link do oferty na Allegro wygasł]
6. [link do oferty na Allegro wygasł]

Może coś cię zinteresuje z tego, jak motory są na ciebie za duże to są też mniejsze
kosior898
Początkujący

Miejscowość: Leżajsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430 - prekursor serii F
    Był 2003 rok, w kalifornijskim Huntington Beach ekipa mechaników Rod Millen Special Vehicles przygotowywała pokazowy egzemplarz Lexusa IS do targów SEMA. Ostatecznie z warsztatu wyjechał sportowy sedan z V-ósemką ...
    Toyota na targach w Genewie
    Salon Samochodowy w Genewie pokazał, że najbliższe kilkanaście miesięcy zapowiada się w Toyocie ekscytująco. Już w czerwcu w salonach pojawi się jeszcze ładniejsze AYGO, przyszłoroczny Auris będzie miał dwa napędy hybrydowe ...

04 Cze 2011, 23:17

Jesli chodzi o mitsubishi to wybralbym Carisme..... najlepiej 1.8GDI (nie zaklada sie do niej gazu , ale spalanie w miescie 7,5l , na trasie 5l - ma 125koni) galant czesto miewa problemy z rozszczelnieniem ukladu chlodzenia , chlodnica , hamulcami..... Carisma mimo ze produkowana w europie jest naprawde bezawaryjna..... jesli chcesz gaz to 1.6 lub 1.8 16v i gaz zalozyc........ Carisma hatchback ma naprawde pojemny bagaznik. Galant to ladny samochod ale borykaja go czasami problemy.... do carismy masz bardziej dostepne czesci no i ceny ciut nizsze :) mozesz pomyslec jeszcze nad nissanem Primiera p11 po liftingu , hatchback naprawde ladnie wyglada :)

a jesli chcesz sie wyrozniac to polecam SAABa :) przejedziecie sie to sie zakochacie :) samochod naprawde piekny , super sie prowadzi....... a jesli chodzi o czesci to eksploatacja w niskich cenach (plyta podlogowa Opla) kupic z turbo i gazem sekwencyjnym i ten samochod lata :)

[ Dodano: 5 Czerwiec 2011, 00:22 ]

artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE