Auta szukam już kilka miesięcy i stanęło na tym że ma to być Kia Ceed II hatchback w benzynie (rozważałem jeszcze Focusa mk3 ale ostatecznie stanęło na Kia).
Sprawdziłem już masę ogłoszeń w tym okresie i mam już powoli dość. Chciałbym kupić samochód do wakacji a czas ucieka.
Znalazłem 2 ogłoszenia które mnie zainteresowały, tyle że mam dość daleko tam (problem z urlopem w pracy) i zastanawiam się czy jest w ogóle warto jechać sprawdzić je:
Kia Ceed II nr 1:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Polski salon ale ogłoszenie z błędami. W wyposażeniu pisze min elektryczne tylne szyby a są korbki, pisze relingi dachowe a na zdjęciach ich nie widać, przyciemnianych szyb też tam nie widzę. Najgorsze jest jednak to że pisze oczywiście bezwypadkowy a w raporcie autobaza 2 incydenty:
[Raport z historii pojazdu jest przeterminowany. Sprawdź VIN ponownie]Pierwszy incydent 5000-7000 zł, drugi 1500-2000 zł. Myślicie że warto tym egzemplarzem w ogóle się interesować czy odpuścić?
Kia Ceed II nr 2:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Tym razem sprowadzana ale niestety autobaza praktycznie nic nie pokazała, jedyne info że była oferowana za 6800 euro brutto.
[Raport z historii pojazdu jest przeterminowany. Sprawdź VIN ponownie]Cena 34400 + 1600 opłaty (cena do lekkiej negocjacji). W ogłoszeniu pisze że silnik nie myty ale ciężko w to uwierzyć bo komora silnika aż błyszczy na zdjęciu.
Plusem jest to że w Gliwicach jest ASO Kia więc można by było tam podjechać. Wolałbym sam sprawdzić w kia Hotline czy czegoś nie ma ale nie mam dostępu.
Najchętniej kupiłbym od prywatnej osoby z polskiego salonu ale jest strasznie mało ogłoszeń (na otomoto po zaznaczeniu opcji prywatny wyskakuje raptem 2 strony a i tak większość to sprowadzana przez małych handlarzy). Na dodatek wyposażenie też raczej kiepskie.
Co myślicie o tych 2 ogłoszeniach? Ma ktoś może dostęp do Kia Hotline celem sprawdzenia tej drugiej opcji?