REKLAMA
http://jalopnik.com/5885287/how-i-put-7 ... five-years
Civic z 1kk przebiegu
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
każdy z Was ma rację problem tkwi w tym że są różne sytuacje, różne auta, różne potrzeby więc nie ma jednej zasady i trudno stwierdzić kto ma racjętomekdk napisał(a):"rocznikiem nie jeździmy, tylko stanem" ..
Cybul99 napisał(a):Ale co się może zepsuć w takim z 300tys. zamiast 200tys.? Masz większe ryzyko ale pierwsze wyjdą typowe usterki oraz zaniedbania serwisowe i oszczędności poprzedniego właściciela. Wolę wtedy szukać ładnej sztuki, a nie "nie kupię, bo ma 300tys. i się pewnie będzie sypać". Pewność, że się nie zepsuje masz nowym i to nie zawsze.
mike1735 napisał(a):urzekła mnie twoja historia. I co dalej? Straż graniczna wyszła z budek i zaczęła mu klaskać?
mike1735 napisał(a):Wasza teoria jest połowicznie prawdziwa, a to dlatego, że obecnie tłuczone są jednorazówki, które po przekroczeniu pewnych przebiegów z racji zastosowania badziewnych materiałów po prostu do niczego się nie nadają.
bardzo urzekające są historie typu "kupię sobie fajne auto typu Cadillac, Oldsmobille i wsadzę diesla od beczki"959 napisał(a):Wsadzili drugi silnik i samochod dalej jezdzil. Ciekawe ile bylo takich historii w tamtych czasach.
w jednym z tematów nie mógł zrozumieć co złego widzę w kupnie Astry G za 20k, skoro wg mnie za połowę tego można kupić identyczną tylko starszą, także nie tędy droga no i Accord VII 2.4 za 15k to raczej nieosiągalneszybki napisał(a):mike1735 natomiast tomekdk chodziło o to że po co uprawiać ascezę motoryzacyjną jak mając nap. 30k można kupić samochód odpowiadający rynkowym cenom w okolicach 30k a nie 15k żeby było staro i dobrze...
959 napisał(a):Znam dwa przypadki 2.0TDI PD
A ja wrzuciłem o 3 tysiące droższą Astrę H z przebiegiem 60 paru tysięcy, rok starszą... tak trudno zrozumieć że Astra G nie jest warta więcej niż 10k? Niezależnie od rocznika...tomekdk napisał(a):Nie ma to jak naginanie tematow na swoja korzyść, zapomniałeś dodac info o przebiegu 60k, i 2009 rok, i stan oczywiście ...
Czyli 300k to dużo na diesla?959 napisał(a):WIem, ze ten silnik nie jest wzorem, ale jednak wiekszosc z nich dojezdza tych swoich oryginalnych 300 tysiecy i dopiero wtedy zaczyna sie cyrk.
krisbn napisał(a):Więc jeśli oba samochody będą w "podobnym stanie to NIEZAPRZECZALNYM FAKTEM jest, że PRAWDOPODOBNIE w samochodzie starszym/z wyższym przebiegiem prędzej się coś zużyje niż w tym młodszym/z niższym przebiegiem.