306 vs golf

06 Sty 2011, 15:32

Witam! Poszukuję samochodu do 7 tys. Wybór padł między peugeotem 306 a golfem 3. Jezdziłem obydwoma samochodami i dużo lepsze zrobił na mnie 306. Jakie są wasze opinie o tych samochodach. Pozdrawiam.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 306
[link do oferty na Allegro wygasł] golf

Linki przypadkowe.
krank
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

06 Sty 2011, 19:45

jeśli chodzi o przebieg peugeota to zaraz czkawki dostane ze śmiechu.ale na to się nie patrzy przy tych rocznikach.wiadomo peugeot wygodniejszy.
do ceny trzeba dodać opłaty,wymiana podstawowych rzeczy(filtry,rozrząd,olej i inne)
ja bym wybrał francuza.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

06 Sty 2011, 19:55

306 to bardzo dobra konstrukcja, doskonałe silniki i ponad czasowa stylistyka, która może się nadal podobać. Części nie zrujnują budżetu ale trzeba dokładnie sprawdzić belkę skrętną, koszt regeneracji może wynieść 700zł, warto dodać że blachy są ocynkowane więc problemy z blachą możesz wykluczyć. Golf stylistycznie odbiega od puga, ale posiada doskonałe motory pod maską, blachy nie są ocynkowane, wiec ruda ma drogę wolną. Ja stawiam na 306
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

06 Sty 2011, 21:48

Ja też ci polecam 306. Rodzice maja i od 10 lat jeździ bezawaryjnie. Wymieniono tylko sprzęgło.
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

06 Sty 2011, 22:07

Ja też brałbym 306,zresztą coraz więcej ich ostatnio na drogach widuje a Golf już jest autem oklepanym bo co druga osoba go ma.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne rozmowy podczas jazdy
    Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...