30k Sportowe cacko ;)

22 Gru 2009, 20:31

Dobra, więc jakie polecacie sportowe cacka do +- 30tys zł?
Coś w klimatach mazdy RX8, subaru impreza lub mitsubishi lancer. Chyba wiecie o co mi chodzi ;) Wiem że te samochody (przynajmniej 2 ostatnie) to wyższa półka cenowa, ale to taki przykład. Samochód ma mieć sportowy wygląd i niech to nie będzie jakiś staruszek. Musi też być praktyczny więc oczywiście 2 rzędy siedzeń i średniej wielkości bagażnik.

Pozdrawiam, bajo!
PioPi0
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

22 Gru 2009, 20:39

Jezeli chcesz cos naprawde bardzo sportowego to BMW seria 8 silnik 5.0 300km i napewno nikt na skrzyzowaniu ci nie dorowna :P
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

22 Gru 2009, 20:42

Impreza GT 99"
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

22 Gru 2009, 20:44

no właśnie nie tak bardzo mi na tym zależy. Tzn ok jeśli silnik jest dobry i mocny ale ten samochód ma bardziej wyglądać nić ścigać się. Po prostu nie chce mieć zwykłego miejskiego auta :razz:
PioPi0
Nowicjusz

22 Gru 2009, 20:48

No to moze to, napewno dobrze wyglada: [link do oferty na Allegro wygasł]

I do tego silnik 3.0 idzie posmigac

Albo z lepiej wygladajacych: [link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez foemka, 22 Gru 2009, 20:51, edytowano w sumie 1 raz
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

22 Gru 2009, 20:49

MajkPZM napisał(a):Impreza GT 99"

Podpisuję się pod tym :) Ewentualnie 200SX S14A, EVO IV.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Audi R8 V10 RWS
    Audi Sport GmbH poszerza serię modelową R8, wprowadzając nową wersję z napędem na tylną oś. Audi R8 V10 RWS pojawi się na rynku w limitowanej edycji 999 egzemplarzy w wersjach Coupé i Spyder. Samochód napędzany ...

22 Gru 2009, 20:52

no ta impreza i evo IV bardzo mi się podobają, a co w stronę mazdy RX8? Tzn takie coupe ale o nowoczesnym wyglądzie.
PioPi0
Nowicjusz

22 Gru 2009, 20:52

Impreza, Fiat Coupe 20VT
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

22 Gru 2009, 21:27

Hyundai Coupe rocznik okolo 2002 bym ci polecil
marcineq
Początkujący

Miejscowość: Tychy

22 Gru 2009, 23:00

PioPi0 napisał(a):no ta impreza i evo IV bardzo mi się podobają, a co w stronę mazdy RX8? Tzn takie coupe ale o nowoczesnym wyglądzie.

Nie chciałem proponować ReXa, ponieważ myślałem, że nie interesuje Ciebie "wyjątkowe" auto :D Jeśli napisałeś - bierz śmiało. Dla mnie jest trochę pozbawione emocji i nie ma podejścia do RX-7, ale myślę, że dla pasjonata jest to idealny samochód. Przygotuj się jednak na spory apetyt silnika Wankla :mrgreen:
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

22 Gru 2009, 23:05

Cięzko będzie kupić RX8 za 30tyś:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

22 Gru 2009, 23:12

406 coupe 3.0 v6, tiburon v6, lub wspomniana wcześniej impreza. Ja w tym bym wybierał :)
Lorden
Początkujący

Miejscowość: Myślachowice

23 Gru 2009, 11:12

Co do RX-8 to też kiedyś na nią polowałem ale części zamienne i znikoma ilość mechaników którzy nie boją się jej dotknąć mnie odstraszyła, z resztą.. dobrego EVO i RX-8 nie kupisz w tej cenie. Z mojej strony polecam Imprezę GT bo to naprawdę dobre auto nie mówiąc już kulcie tego modelu na drogach :) Jak chcesz to wpadnij do mnie się przejechać bo też jestem z Gliwic :)
foemka napisał(a):Jezeli chcesz cos naprawde bardzo sportowego to BMW seria 8 silnik 5.0 300km i napewno nikt na skrzyzowaniu ci nie dorowna :P
Powiedział mistrz prostej... napisał bym co myślę o takim toku myślenia jak Twój ale zacytuje Colina McRae:
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" na Torze w Kielcach widziałem takiego nadzianego dupka w nowej BMW Siódemce który na nawrotach włączał kierunkowskaz... połowa właścicieli tych aut jest mocna w gębie ;)
TypeRa
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

23 Gru 2009, 14:28

MR 2 w starej budzie :
[link do oferty na Allegro wygasł]

Eclipse

3000 GT

Coupe z tym silnikiem
[link do oferty na Allegro wygasł]
Loczek
Początkujący

23 Gru 2009, 15:23

dzięki za wszystkie odpowiedzi, bardzo mi pomogliście.
Strasznie podoba mi się impreza. Tak po dłuższym zastanowieniu stwierdziłem że zwykłe coupe jest bardziej kobiece ;) tzn nie pasuje do mnie. Impreza ma charakter i to mi sie podoba. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam :)
PioPi0
Nowicjusz