REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
lukasso napisał(a):Oczywiście pan w salonie też mówił, że to nic nie szkodzi, ale artykuł, który czytałem na pewno był właśnie o takich autach nowych, które długo stały na placu.
A w przypadku opon, chodzi nie o to, że opony długo leżały, tylko o to, że auto praktycznie nie przemieszcza się i cały czas obciążona jest ta sama część opony.
lukasso napisał(a):Dobra, nie ważne artykuł - może jeszcze ktoś inny będzie się orientował, czy warto kupować taką właśnie Lineę za 35 tyś. z 2007 r., nową?
Baqś: mam do Ciebie pytanie - z tego co widziałem w innym miejscu na forum miałeś do czynienia z Octavią 2. Biorąc pod uwagę Twoje doświadczenia, wybrałbyś Lineę?
Bo ja póki co skłaniam się do Octavii. Co prawda nigdy nie wiadomo do końca co kupię, ale auto jest większe, lepiej wyposażone i ładniejsze. Tymczasem Linea jest powiedzmy średnia, mniej praktyczna (nie można złożyć tylnich siedzeń i mieć jednej przestrzeni bagażowej, jak w liftbacku) i w najbardziej podstawowej wersji wyposażenia (brak klimatyzacji, radia, ESP itp.).
Poza tym mimo różnicy w rocznikach, myślę, że szybciej straci na wartości Fiat, niż Skoda.