35-40 tysiecy / środowisko miejskie

23 Cze 2009, 18:19

czy przy przebiegu rzędu 15 tysiecy rocznie, 90% jazda miejska... raczej krotkie odcinki.

lepiej wejsc w benzyniaka, czy w dieselka? kusi mnie tez cos wiekszego pojemnosciowo, nieco starszego rocznikowo, ale tez "dostojniejszego" pod sekwencje...

dziękuje za wszystkie propozycje, ktore zamiesciliscie w temacie :)
Tony V.
Nowicjusz

Miejscowość: Błonie

24 Cze 2009, 23:15

Polecam C4 z silnikiem 1.6HDI - spalanie na poziomie 5l ropy po mieście!
Wychodzi taniej niż jazda na gazie :)
Do tego auto naprawdę mało awaryjne, w kolorze czarnym z chromem wygląda bardzo pięknie.
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Cze 2009, 14:04

tradelux napisał(a):Do tego auto naprawdę mało awaryjne, w kolorze czarnym z chromem wygląda bardzo pięknie.

Fajne auto z zewnątrz, ale środek? Paskudztwo na maksa!
A jak ten silnik 1.6 HDI?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Cze 2009, 01:59

Dishman napisał(a):
tradelux napisał(a):Do tego auto naprawdę mało awaryjne, w kolorze czarnym z chromem wygląda bardzo pięknie.

Fajne auto z zewnątrz, ale środek? Paskudztwo na maksa!
A jak ten silnik 1.6 HDI?

Zależy od wersji, taki środek :)
Wersja Exclusive jest bardzo fajna! W śordku welur, drewienko.
Silniki 1.6HDI od PSA są jedynymi z najmniej awaryjnych jednostek, a do tego bardzo ekonomiczne! W tej budzie (masie) ten silniczek daje naprawdę radę!
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

01 Lip 2009, 21:26

podbijając na nowo mój temat sprawa stanęła na etapie pojedynku:

Toyota Corolla 9 generacji vs. Honda Civic 7 generacji

Toyota: silnik bardziej 1.6/110 Km, choć w ogłoszeniach trudno znaleźć. Interesowałem się też wersją t-sport (znalazłem oferty), aczkolwiek nie wiem jak kształtuje się jej spalanie (1.8 / 192KM) - obawiam się, że w mieście mogłoby być znaczne. Gdyby ktoś mógł o nim coś wspomnieć byłoby to mi pomocne.

Honda: 1.6/110 KM v-tec, problemem jak w przypadku Toyoty mała podaż na rynku (szukam aut w Warszawie i okolicach, żeby na darmo nie jechać na drugi koniec Polski).

Interesują mnie wersje 3 drzwiowe (o ile Toyota w wersji 5d by przeszla, o tyle tej generacji moim zdaniem w 5d nie wyglada zbyt zachęcająco).

Co byście wybrali z powyższego? Honda, czy Toyota? Z prasy branżowej i opinii internetowych wiem, że oba japońce cieszą się dobrą opinią, o czym świadczy również cena używanych egzemplarzy.
Tony V.
Nowicjusz

Miejscowość: Błonie

01 Lip 2009, 23:06

Ja bym brał pierwszy dobry egzemplarz jaki się nawinie czy to Toyota czy Honda, z obu powinieneś być zadowolony. Co do 1,8T w Toyocie to według autocentrum spalanie w mieście to 10-15l (duży rozrzut i mało wpisów)
Lukxxx
Początkujący

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power Grand Prix 2012 - Olsztyn
    W Sobotę 26 maja Olsztyn zamienił się w nocną stolicę streetracingu. Kilkadziesiąt aut z kilkusetkonnymi silnikami ścigało się na ulicy Lubelskiej w Olsztynie obok Makro. Na NIGHT POWER Grand Prix chyba nikt się nie nudził. ...

02 Lip 2009, 00:29

toyota vs honda
kwestia gustu i tego co się nawinie. Jak przejedziesz się obydwoma autami to będziesz miał rozeznanie i wybierzesz hondę :wink:
Honda tańsza w utrzymaniu.
Joter
Aktywny

02 Lip 2009, 21:31

Honda vs Toyota? Toyota robi auta dla emerytów, Honda dla młodych to nie wiem jak można takie auto porównywać? :|
Toyota ma dużo droższe utrzymanie, części, więcej pali!
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika