4-5 tysięcy, a ekonomiczność i trwałość?

07 Sty 2016, 23:01

Zasadniczo te 0.5l można traktować jako błąd pomiaru oraz zależną od stylu jazdy zmienną :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

07 Sty 2016, 23:08

W niektórych przypadkach tak, ja się opieram na raportach użytkowników z kilku stron (nie nie uznaję autocentrum za wyrocznię, tym bardziej, że przeważnie, gdy do danego silnika jest mniej niż te 30-40 raportów to już może być tak jak napisałeś błąd pomiarowy). Polecam stronkę spritmonitor.de jeśli ktoś trochę niemieckiego potrafi, jest tam dużo raportów, sam kiedyś porównywałem spalanie mojego samochodu oraz samochodu znajomego przy czysto mieszanej jeździe i wyniki były praktycznie stuprocentowo zgodne z powyższymi. ;)
Petento
Początkujący

Auto: .

08 Sty 2016, 21:23

7.5l ok ale mówimy o mieście czy jeżdzie mieszanej? Bo jeśli miasto to możesz co najwyżej kupić Seicento,moje 1.1 po mieście łyka około 7l pb.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Zaproszenia na TTM i Motor Show 2022
    Rozpoczął się właśnie konkurs dla aktywnych użytkowników naszego forum (konkurs trwa do 3 kwietnia włącznie). Tym razem mamy dla Was dwa podwójne zaproszenia na "Vip Day" i pięć podwójnych zaproszeń na ...