4 koła do wydania żadnego golfa ;]

13 Cze 2013, 18:50

Witam.
Mam 4tys, raczej rozglądam się za hatchback,coupe.
Proszę nie pisać że za tą kwotę nie da się kupić samochodu tylko szrot, bo wiem że jest inaczej.
Wiadomo nie kupi się perełki, ale na początek aby pośmigać i z czasem wiadomo trzeba ładować i tak też się na to nastawiam.
Tak więc zależy mi na gazie (sekwencja oczywiście), Fiaty,Fordy,Renówki odpadają od razu.
Cóż, chciałbym aby samochodzik miał pintolnięcie, wiadomo nie chodzi mi tu o 3s 100km/h, ale po prostu aby miało kopa, zresztą myślę nad 1.6,1.8 ewentualnie 2.0 ( choć tu zazwyczaj tylko swap, np. corsy).
Zastanawiam się nad Polówką w 1.6, tylko czy to w ogóle jedzie?!
Z drugiej strony jeszcze Peugeot 306 2.0 ? to raczej by leciało, ale zazwyczaj problem z belką.
Civic, tutaj 1.5 (90km) pytanie czy to jedzie czy sunie? Nie miałem kontaktu z małymi samochodami, dlatego pytam.
Najważniejsze aby kurczę się nie sypał od razu po zakupie, gdzie blacha jest najlepsza (peugeot niby ocynk?)
Albo jakieś inne propozycje, będę wdzięczny.
Pozdrawiam ;)
loczekzmc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 01 2009
Auto: Nie mam

13 Cze 2013, 19:02

A może rover 200?? Za 4 tys. bardzo ostrożnie ale można już szukać roverka.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

13 Cze 2013, 19:10

szukaj civica jakiegoś,ale blachy lubią lecieć w nich.
HPW500
Nowicjusz

Auto: Nie mam

13 Cze 2013, 19:38

Dlaczego Fiaty,Fordy i Renault odpada? Tylko nie mów że Ci sie nie podobają albo są awaryjne bo w to nie uwierze :) ja w tej kwocie rozważył bym zakup CC po swapie lub samemu go zrobic (miałem okazje przejechać sie kiedyś Seicento 1.1 dłubane na 60KM i w 3osoby całkiem fajnie to szło).
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

13 Cze 2013, 21:06

A myslałeś o paseo? jest wizualnie "kontrowersyjne" ale dobrze jedzie, mało pali i nie psuje się.
Jedno z nielicznych aut które jest super niedocenione jak na swoje parametry techniczne czyli silnik 16Vdohc seria FE!!!, 4xP.P. klima itd...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

14 Cze 2013, 05:37

Wczoraj wieczorem przypadkowo trafiłem na autko które dysponuje sporą mocą i jest lekkie (800kg wagi) więc to już będzie przyjemnie jeżdzić.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Aygo 2018 facelifting
    Toyota Aygo to japoński bestseller, opracowany z myślą o europejskim rynku w studiu projektowym Toyoty ED2 we Francji. Druga generacja tego modelu zadebiutowała w 2014 roku, a w 2018 roku auto przeszło gruntowny facelifting. ...

14 Cze 2013, 08:16

Barol napisał(a):Wczoraj wieczorem przypadkowo trafiłem na autko które dysponuje sporą mocą i jest lekkie (800kg wagi) więc to już będzie przyjemnie jeżdzić.[link do oferty na Allegro wygasł]

Pana z ogłoszenia trochę poniosła fantazja ponieważ nie jest to żaden Williams chyba że nasz swojski łyljams :D
Generalnie nawet jeżeli jest to zwykły 1,8 16V to za te pieniądze raczej już w formie zbioru śrubek na czterech kołach. :lol:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

14 Cze 2013, 17:11

"Generalnie nawet jeżeli jest to zwykły 1,8 16V to za te pieniądze raczej już w formie zbioru śrubek na czterech kołach" większość takich aut będzie szrotowata w tych pieniądzach.
Barol
Awatar użytkownika