4 runner wibracje

30 Maj 2010, 23:42

witam szanowną brygadę :mrgreen: dawno nie pisałem, aż w końcu postanowiłem się przełamać.
Otóż mam taki problem, że rankiem auto czasem dziwnie mi pali, tzn dopiero po ustabilizowaniu temperatury zaczyna normalnie jeździć, wcześniej dziwnie przyśpiesza, robi delikatne "kangury", wibruje i dziwnie drży :mrgreen: nie jest to bardzo uciążliwe, ale daje się we znaki, co to może być??

z góry dzięki i pozdro dla wszystkich
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

31 Maj 2010, 06:32

pompa, świece żarowe pare innych pierdół :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

31 Maj 2010, 10:28

i w takiej kolejności jak pisałeś diagnozować to, czy może od czegoś innego zacząć :mrgreen: ??
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

31 Maj 2010, 10:43

od tańszych możliwości :mrgreen:
na początek sprawdził bym swiece żarowe, potem regulacja wtrysków i na koniec pompa
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

31 Maj 2010, 11:03

wiem ze w starszych dieslach bylo cos takiego co powodowalo zwiekszenie dawki paliwa przy rozruchu do momentu podgrzania silnika (takie niby ssanie) i byc moze cos podobnego jest w nowszych generacjach wiec moze to to :mrgreen:
nie ważne jak, oby do przodu :)
SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
PITSJ413:)
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage
    Mitsubishi Mirage jest produkowany od marca 2012 roku w nowej fabryce Mitsubishi w "Laem Chabang Industrial Estate " w prowincji Chonburi w Tajlandii – trzecim zakładzie firmy MMC w tym strategicznym państwie – ...