406 Coupe - dlaczego taki tani?

22 Paź 2017, 14:01

Witam. Nie ukrywam że od pewnego czasu moją uwagę przyciągnął Peugeot, mianowicie 406 w wersji coupe. Auto jest przepiękne (mimo upływu tylu lat), wnętrze też jest niczego sobie, wyposażenie również. Silniki (z tego co słyszałem, przeglądałem na internecie) to są prawie bezawaryjne. Moja pytanie teraz jest takie, dlaczego on jest taki tani? Na serwisie OtoMoto czterysta szóstkę można znaleźć już za te 7 tysięcy, co jakby nie patrzeć na ten samochód (wygląd, silniki, wnętrze) jest bardzo malo (interesuje mnie 3.0 V6 190km). Z ciekawości sprawdziłem również stronę mobile, tam tam samo 406 kosztuje bardzo mało (ewentualnie bardzo zadbane egzemplarze sięgają granicę 15-20tys). Dlaczego cena jest taka mała? Czy za 10-12tysiecy można już kupić w stanie prawie że idealnym? Jak wyglądają koszta utrzymania (rozrząd itp)?
Pozdrawiam.
shokeed
Nowicjusz

Auto: Daewoo Lanos

22 Paź 2017, 14:36

A ile ty chcesz płacić za 13 letni dyskontynowany model :?: 50% ceny z z salonu :?: :twisted:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

22 Paź 2017, 14:51

Fakt faktem może i nie aczkolwiek cena jest mała i dość zachęcająca. Ciekawe jak wygląda wymiana rozrządu, czy nie będę musiał się lapać za głowę przy jego wymianie, to samo tyczy się innych podzespołów.
shokeed
Nowicjusz

22 Paź 2017, 15:27

Francuskie auta nigdy nie były drogie w zakupie. Zauważ że popularne auta trzymają cenę z koncertów niemieckich i trochę Japońskich a reszta jest na trochę niższym poziomie w sumie słusznie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Paź 2017, 15:30

Czyli nie ma się czego obawiac. Cóż w takim razie za jakieś pol roku rozpoczne poszukiwania. Musze na cos szczególnego uważać przy zakupie owej 406?
shokeed
Nowicjusz

22 Paź 2017, 15:42

Wejdź sobie na jakieś forum 406 i poczytaj jakie trafiaja się problemy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km