407sw 1.6 hdi Czy warto?

19 Lut 2013, 09:16

witam. mam okazję zakupić w/w auto z 2005 roku w praktycznie pelnym wyposazeniu (oprocz skory, navi, xenonow i parktronika) auto ma wszystko (abs, esp, 4el szyby, el skladane lusterka klimatronik x2, czujniki zmierzchu, deszczu i wiele, wiele innych). Auto jest od znajomego i moge je kupić w dobrej cenie. Przebieg to ok. 180 tys i raczej nie jest kręcony bo on jest drugim włascicielm od kilku lat i malo jezdzi tym autem. Teraz moje pytania. Jakie ogólnie są wasze opinie na temat 407sw? Czy auto faktycznie sie psuje? Czy 1.6hdi to dobry silnik w tym aucie? wiem, ze 2.0 jest lepszy ale pytam o 1.6. Co ile wymiana dwumasa itp? Co ile trzeba uzupelniac FAP i jaki to jest koszt? ewentualnie ile kosztuje eliminacja FAPU ? I na ile wycenilibyście autko, które opisalem ?
Pozdrawiam
bizon13
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 1980
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A4 b6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

22 Lut 2013, 22:48

JA mogę doradzić tylko jedno - jak zamierzaqsz autem robić krótkie trasy albo jeździć w mieście, to nie kupuj żadnego auta z FAP-em. A jak już chcesz kupić, to najpierw dowiedz się w pobliskim warsztacie ile kosztuje serwis tego filtra albo ile kosztuje jego usunięcie. I dopiero potem zastanawiaj się nad zakupem.
Dwumas to loteria - albo ci wytrzyma całe użytkowanie auta albo kiedyś walnie. A wymiana jest baaaardzo kosztowna.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000