4k, diesel

10 Gru 2014, 00:16

Witajcie ponownie.
Nieco zmieniły mi się plany (i dodatkowo część kasy przeznaczonej na wóz poszła w świat) + miły pan z tira skasował mi mojego lanosa, zatem szukam wozidła.

Wymogi:
-diesel (raz, że przebiegi robię dość duże, dwa - nie chce się męczyć z gazem po raz kolejny już)

Tyle. Wolnossący czy doładowany - obojętnie (chociaż jednak po kilku przejażdzkach moment w TurboDieslach do mnie zdecydowanie przemawia pod katem frajdy - ale nie będę wybrzydzał).
Czego szukać?

W Śląskim mam na oku astrę 1.7TD za niecałe 3 koła, wygląda ciekawie:
[link do oferty na Olx wygasł]
Poza tym primera i mondek ze świezych ofert:
e36 TDS (ludzie biadolą, że nie jedzie, ale mi to nie robi różnicy szczególnej - nie jestem typem sportowca raczej, zresztą jeżdzę oklepanymi trasami, przy których roi się od panów policjantów, więc nie warto przeginać).

Ktoś polecał Rovery, ale strasznie tego mało jest, obejrzałem jedna 400 i jedna 600 i generalnie były dość mocno zajeżdzone (zwłaszcza 600). Mało tego na śląsku się wystawia w porównaniu do innych marek, chociaż nie wykluczam ciekawego Rovera.

Coś jeszcze Wam się nasuwa godnego uwagi?
Poszukujący
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 04 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Lanos
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

10 Gru 2014, 07:29

1.Zalatuje handlarzem,progi robione,przedni lewy błotnik jak i maska w innym odcieniu.
2.Ładny złom musi być.. Primera P11 za 3750zł i to jeszcze od handlarza :roll:
3.Patrz punkt 2..
4.Również jakiś złom..
5.Upalana przez młodego gniewnego.

Ogólnie to ładne złomy znalazłeś..

Zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - według mnie ciekawa oferta,sprzedający wydaje sie być też uczciwy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylne prawe nadkole do poprawki.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - do poprawek,dość długo jeżdzi po jednym mieście.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Gru 2014, 07:53

To Mondeo Mk2 zdecydowanie za tanie. Za tyle to Mk1 w bdb stanie. Tylny zderzak robiony na szybko, dość słabo wstawione reperaturki nadkoli.

Polecam Mondeo wstawione przez Barola. Jest to samochód z naszego forum od użytkownika Marian50P któremu pomagaliśmy go kupić. Miał wtedy czarne blachy.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Gru 2014, 08:25

Wiedziałem ze skas znam to Mondeo.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Gru 2014, 10:07

Kurcze, mondeo faktycznie ciekawe i cena całkiem akceptowalna. Szkoda, ze nie mam już kasy w łapach, bo bym jechał oglądać :/ (chociaż skrobnąłem do właściciela o oględziny i ew. zadatkowanie wozu z terminem zakupu w okolicy sylwestra).
Punciak z JTD to ciekawa opcja, pytanie - czy w puntowskim jtd też był dwumas? Oglądałem Mareę wlasnie z tym dieslem i juz na start wymagałaby zrobienia dwumasy - 2k w plecy.
Poszukujący
Nowicjusz

10 Gru 2014, 18:59

Panowie, jeszcze jakieś propozycje? Mondka byłem ogladać i faktycznie, bardzo fajne autko, zadbane i wygladające naprawdę nieźle. Ktoś, kto się zdecyduje będzie zadowolony, ja sie trochę biję z myślami czy jednak kombi nie jest za duże do mojego samotnego podrózowania...
Poszukujący
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Model LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa
    LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa. Wskazuje, w jakim kierunku będzie się rozwijał design, osiągi i własności jezdne naszych samochodów – mówi w wywiadzie dla portalu lexusenthusiast.com wiceprezes Lexus ...

10 Gru 2014, 19:13

Masz dobre auto to nie wymyślaj tylko bierz :wink: Tymbardziej że chciałeś kombi :yes:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Gru 2014, 19:21

Nie upieram się przy kombi :P Anyway mondka chetnie bym wziął, ale sprzedającemu też zalezy na czasie :P Zastanawiam się czy jest jeszcze coś sensownego w jakiejś życiowej okolicy - moze warto miec alternatywy jakieś? Jakby ktoś cos trafił byłbym wdzięczny.

Może rover?:
Poszukujący
Nowicjusz