4x4 do 40 000

02 Sty 2009, 13:37

Witam wszystkich,

w zwiakzu z tym, ze przeprowadzam sie do Wisly poszukuje jakiegos terenowego auta do 40k dodam tylko, ze bedzie to drugie auto. Na dalsze wyjazdy mam octavke z ktorej jestem very happy :lol: Szukam auta ktorym spokojnie w warunkach zimowych dojade do sklepu, jesuenia na grzyby i wazne zeby byl jak najmniej awaryjny - mechanik ze mnie zaden :oops: ale nie chce super offroada, Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi.
C_P_A
Nowicjusz

03 Sty 2009, 15:03

c_p_a dokładnie mam taki sam problem jak ty.szukam coś większego i bezpieczniejszego i zarazem dużego,w tej cenie,czego ja juz nie patrzył,to wygląd ładny środek do kitu lub odwrotnie,mam jedno które mnie zainteresowało na poważnie jakie?poszukaj na dole gdzieś,nie chcę żeby ktoś mi zarzucał reklamę tego auta.nazwa w tytule :D
bluss1
Nowicjusz

Miejscowość: WARMIńSKO-MAZURSKIE

03 Sty 2009, 23:11

Twoja wskazowka nic mi nie daje... nawet fiat panda ma w nazwie 4x4 :), ale przypuszczam, ze nie o ten samochod chodzi :lol: :lol: pisz smialo nazwe. Ja na chwile obecna waham sie miedzy pajero a patrolem. Nie wykluczam jednak innych aut...
C_P_A
Nowicjusz

05 Sty 2009, 09:56

jeśli nie interesuje Was offroad to szukajcie auta z niezależnym przednim zawieszeniem - pajero, vitara, freelander, lub coś z suv-ów
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

05 Sty 2009, 15:18

Karson napisał(a):jeśli nie interesuje Was offroad to szukajcie auta z niezależnym przednim zawieszeniem - pajero, vitara, freelander, lub coś z suv-ów

A Freelander to nie suv?
menajev
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

05 Sty 2009, 22:06

Jeżeli to nie ma byc prawdziwa terenówka, tylko autko na grzyby ryby to użyj allegro, daj żeby wyszukiwało terenowe auta i tam bedziesz miał pełno pozycji; do wyboru do koloru, a zwłaszcza japońskie.

ps. freelander to także suv, ale na to co chcesz nada się :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...

05 Sty 2009, 23:42

jeśli szukasz coś małego to Suzuki Jimi a jeśli ćoś większego z klasą to discovery II 2.5 td
kazekwaldi
Nowicjusz

Miejscowość: Włodawa

06 Sty 2009, 09:15

a disco I podobnie jak jimny jest bez klasy? :wink:
szukaj czegoś ze stałym napędem 4x4 lub automatycznie dołączanym - suv-y, land rovery itp.
disco II to fajne auto choć miewa swoje kaprysy. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Sty 2009, 03:19

wlasnie tych kaprysow sie boje... w szczegolnsci w disco. Czy prawda jest, ze rovery psuja sie czesciej niz inne samochody (np. japonskie) w tym samym roczniku i czesci sa trudniej osiagalne niz np. do miska?
C_P_A
Nowicjusz

07 Sty 2009, 12:14

częściej się psują, dostępność jest OK, ceny niższe
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Sty 2009, 12:36

z tymi roverami to można powiedziec, że jest dobry stosunek jakości do ceny, bo są one troszkę tańsze niż japońce w takich samych rocznikach, ale za to można się spotkc z większymi usterkami.

Jeżeli chodzi o mnie to godny uwagi jest discovery, rocznik do 98 ( więc trochę inny przedział cenowy niż ty zakładasz, ale z kolei jeżeli nie ma byc przeprawówka/ wyprawówka to gdybym miał coś utrafic w twoim przeciale cenowym to bym się nie zawachał zakupu disco nowszych generacji.

Ps: jakie największe koła wejdą do disco I bez, liftowania budy, nie wiadomo jakiego cięcia, itp. chodzi mi tu tylko o delikatny lift,i żeby koła nie pustoszyły napędów.
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

07 Sty 2009, 12:59

mosty w disco są słabe - koła max. 31-32" wysokości ale jak najwęższe
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika