4X4 PYTANIE DLA ZNAWCY TEMATU

12 Mar 2012, 23:20

Witam poszukuje off roada do jazdy po sniegu, mieszkam na zadupiu i 2 zime musze isc kilometr na nogach przez metrowe zaspy... szukam samochodu 4x4 który przewiezie mnie przez ten ciezki teren... na ten cel mam 10tys zl bez dodatkow np na opony, to jest kwota na sam samochod... z tego co sie orientuje to musi byc wysoki prawda?? ogladam takie samochody na allegro i znalazlem takie;

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

moze jednak ktos ma swoje propozycje albo wskaze mi sztuke po ktora warto pojechac:)

aha kolejne utrudnienie, koszt jazdy takim wozem nie moze przekroczyc 50zł za przejechane 100km...
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

13 Mar 2012, 00:10

Kiła wygląda nie niezmęczoną życiem. Oczywiście zdjęcia z otomoto nie otwierają się u mnie, więc nie potrafię powiedzieć nic więcej. Przebieg potraktuj humorystycznie, instalacja lpg wygląda na sekwencję więc jest szansa, że będzie jeździć. Sprzęgi automatyczne, więc automatycznie powód do niepokoju. Tyle wizualnie.
A jak się kupuje terenówkę to na forum już było napisane.
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
:mrgreen:
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
:mrgreen:
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

13 Mar 2012, 09:54

Wszystkie auta wyglądają na bardo zmęczone życiem (poza Kia) i raczej traktowałbym je jako auta do "upalania" z wizją za jakiś czas na złom niż do jakiejś normalnej eksploatacji w dłuższym okresie czasu. Kia wygląda OK, na pewno jest co przy niej robić, ale np. ramy na zdjęciach nie obadasz, to trzeba organoleptycznie - tak samo napędy. Bo to że nikt jej nie katował to widać, ale często takie "osobowo" traktowane terenówki wcale nie są lepsze - były holownikami dla ciężkich przyczep, prawie wcale nie miały włączanego 4x4, nikt nie konserwował ramy, bo w osobówkach też ma się wylane na spód. Więc ostrożnie. Zanim zdecydujesz się na jakiś model, sprawdź ile będzie kosztowało jego ubezpieczenie. Kia czy Vitara to nie tragedia, ale takie 3,0 czy 2,7......
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

16 Mar 2012, 13:05

trooper jak ma rame zdrową to nie wygląda źle ;) montek zajechany na maxa :mrgreen:
ford z silnikiem 2.4 zwłąszcza 2 w długiej budzie to muł potforny :mrgreen:

ina sprawa że perzez metrowe długie zaspy auto nie przejedzie żadne, no chyba że z pługiem :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe porządki w samochodzie
    Pierwsze opady śniegu, oblodzone ulice i chodniki oraz mroźne temperatury powinny być wyraźnym sygnałem dla kierowców, żeby przygotować samochód do zimy. Wymiana opon, sprawdzenie układu hamulcowego czy zaopatrzenie ...