5 cylindrów lub więcej, napęd rwd lub na cztery koła

03 Wrz 2021, 21:11

Wumba napisał(a):Co sądzicie o tym ogłoszeniu?

https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a3-3-2 ... KOT8C.html

Wygląda ok, cenowo też ostro więc nie sądze że śmietnik, przeważnie są takie auta za 10 tys zł mniej.
Obejrzyj, jak masz blisko, zastanawia tylko dość spora ilość wyświetleń

Warto sprawdzić jak się zachowuje dsg przy jeździe jak zmienia, redukcje itd.
Plus że rozrząd rok temu zmieniany, ale to trzeba zweryfikować.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

03 Wrz 2021, 22:11

No niestety drugi koniec Polski, w moich okolicach nie ma totalnie nic. Z tego co wiem to rozrząd można sprawdzić kompem, więc to na + oraz zawsze można poprosić by stał zimny jak przyjadę. Na wyświetlenia bym nie patrzył - cena wysoka, droższej na olx nie ma

A taka e90 330i? Jest sens szukać czy odpuścić, z wyglądu tak średnio mi się podoba, ale może czym innym nadrabia

W przyszły weekend chciałbym już się gdzieś wybrać, tak naprawdę mogę pojechać na drugi koniec Polski, ale musi to być wtedy auto, w którym po przeczytaniu ogłoszenia, stwierdzę, że jestem w stanie je kupić w ciemno. Nie wiem czy też czasami tak macie, że jak przeczytacie jakieś ogłoszenie to stwierdzacie "brałbym w ciemno". Co ciekawe w przypadku tej a3 tak nie sądzę :D
Wumba
Aktywny

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 30 11 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S3 8l
Silnik: 1.8T 225
Rok produkcji: 2002

03 Wrz 2021, 22:20

A skąd dokładnie jesteś?
Tu masz coś z Warszawy, pewnie nieco bliżej niż tamto?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

na drugi koniec to nie wiem czy warto jechać ale te 200 km myślę że już bardziej.

A co do brania w ciemno to zależy od zdjęć, od opisu itd ale można się nieźle przejechać, wymuskany rodzynek nie zawsze na żywo to taki ideał, może zamiast jechać w ciemno skorzystaj z raportu jakieś firmy która robi oględziny aut? Szkoda kasy i zachodu.
demirbiras
Zaawansowany

03 Wrz 2021, 22:39

Widziałem te ogłoszenie - wszystko spoko ale odrzuciłem ze względu na to, że szukam dsg. Tak, wiem, dodatkowe koszty, ale kumpel dał mi się przejechać swoją a3 tfsi w dsg i bardzo mi się spodobało

Swoją drogą ciekawa jest opcja skorzystania z usług kogoś kto wykonuje oględziny samochodów za kasę, wiesz może jaki jest mniej więcej tego koszt?

Jestem z Mazur, konkretnie Giżycko, jeszcze dwa dni temu stała ładna a3 w Olsztynie ale albo się sprzedała, albo ogłoszenie się skończyło
Wumba
Aktywny

03 Wrz 2021, 22:59

Wszystko zależy jaki pakiet, jaka firma, ale tak średnio 400-500 zł trzeba szykować, z tego co wiem to firmy tego typu oferują nawet wyszukanie auta, sprawdzenie, negocjacje ceny itd ale tutaj to i 1500 zł może nie starczyć.
Jest też niejaki dr Lemon, tylko że tam to się przyprowadza auta które się chce kupić żeby sprawdzili, chyba w teren nie jeżdzą ale nie wiem dokładnie.
demirbiras
Zaawansowany

03 Wrz 2021, 23:07

Wumba napisał(a):A taka e90 330i?

Miałeś e46 330 i praktycznie pytasz o to samo?

Teraz masz s3 8l i zamieniać na a3 8p?

Naprawdę dziwny tok myślenia, przesiadki tylko na wyższy model tego samego.
Gość114260

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Crossover Yaris Cross – hybryda 4x4
    O tym, że cały świat pokochał SUV-y, wiemy od dawna. Wypierają one różne inne rodzaje samochodów z ich tradycyjnych funkcji i segmentów rynkowych. Na przykład managerowie chętnie zamieniają prestiżowe ...
    VW Amarok, pick-up klasy premium, z nową stylistyką
    Pierwsze szkice zaprezentowane przez dział stylistyczny Volkswagen Samochody Użytkowe pokazują, w którą stronę zmierzają projektanci: Volkswagen Amarok ma być autem klasy premium wśród pick-upów swojego ...

04 Wrz 2021, 06:07

E46 wcale nie było złym samochodem, po prostu oczekiwałem od niego czegoś innego niż te auto może zaoferować, a s3 to już w ogóle bajka - bez dwóch zdań najlepsze auto jakie miałem, żadne inne nie miało nawet podjazdu
Wumba
Aktywny