30 Sie 2021, 09:42
Cześć, chciałbym zakupić samochód i może wydawać się trochę nielogiczne to co zaraz powiem, ale mam dwie wizję na auta, o tym za chwilę. Do tej pory jeździłem samymi Niemcami:
Corsa C 1.2 75km
Seat leon 1.9 tdi 150km
Audi s3 8l 270km
Bmw e46 330i 231km
Golf 4 1.8t 300km
Począwszy od audi s3 były to auta porobione (wszystko robione przeze mnie), zarówno wizualnie jak i mechanicznie, gwint, felga, wydech - tego typu sprawy. Najdłużej miałem leona (2 lata), reszta aut około roku.
Przechodząc do sedna - nie potrzebuję już nie wiadomo jak dużej mocy w aucie, tym razem zależy mi na tym, żeby auto brzmiało i sprawiało frajdę zimą. I teraz przechodząc do mych wizji, pierwsza jest taka by znów pobawić się autem jeśli chodzi o aspekty wizualne i dźwiękowe, z tą różnicą, że teraz już chyba na pewno wiem czego oczekuję od mojego samochodu, a do tej pory niekoniecznie tak było (jak będę chciał szybko pojeździć to wsiądę na motocykl), druga wizja natomiast to zakup typowego kanapowca, którym przyjemnie będzie robiło się trasy (co nie znaczy że autem na gwincie i z przelotem trasy są dla mnie męczące, wręcz przeciwnie - cieszę się każdą chwilą spędzoną w samochodzie)
No i przechodząc do moich typów, auta na projekt
A4 b5 v6 quattro polift buda bez znaczenia
A6 c5 4.2 v8(ta wersja silnikowa ma szerszą budę) quattro avant
E36 r6 coupe
E46 r6 coupe
E39 r6/v8 sedan polift
Bora vr5/vr6 4motion
Leon vr6 - to jest mój faworyt
Lexus is200/300
Natomiast wcześniej wspomniane kanapowce
A8/s8 d2 4.2 quattro
E38 r6/v8
Jaguar x-type 2.5/3.0 v6 sedan
Rozstrzał jest spory, budżet nie jest ściśle określony. Lubię robić niezwykłe auta ze zwykłych samochodów. Jestem ciekaw czy jesteście w stanie coś jeszcze zaproponować. Nie musi być to auto niemieckie, jestem otwarty na różne propozycje, choć sercem najbliżej mi do vaga. Podoba mi się motoryzacja przełomu lat 90/00, choć nie wykluczam że jakby udało się wyrwać w fajnym stanie takie bmw e32 to byłbym zadowolony. Auto będzie moim daily - warunek konieczny to zmieścić cztery osoby na pokładzie