5000 zl max 6 - Megane?

12 Paź 2014, 19:33

Czesć, jestem ze ślaska a dokładnie z Rybnika i szukam autka do 5000 max 6 ale bardziej sklanialbym sie ku 5 zeby miec jakies pieniadze na ew naprawy :) Co do silnika to nie musi byc w gazie, ale fajnie by bylo. Benzynka max spalanie 8 litrow, diesel tez moze byc :) Aktualnie jezdze golfem 3 1.9 D 64 KM i przydalo by sie cos mocniejszego :) Zamierzam autkiem robic 70 km codziennie na uczelnie :) Napalilem sie na meganke bo jest w miare młoda i w dobrej cenie, nie wiem czy to dobry wybór. Licze na jakies propozycje, fajnie by bylo jakby tez padły konkretne ogloszenia z mojej okolicy :) Z góry dzieki Pozdrawiam :)
* Zapomnialem dodac ze było by mi niezmiernie milo gdyby autko reprezentowalo troche wyzszy poziom bezpieczeństwa niz tico tudzież golf 3 :)
sucre
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 09 2012
Auto: golf 3
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1993

12 Paź 2014, 19:45

To może daewoo lanos/nubira bmw e36, astra F 1,8 lub 2,0 opel vectra b 1,8 lub wyżej itp. auta a po resztą było dużo podobnych tematów wystarczy poszukać.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Paź 2014, 19:53

A może Laguna I z LPG. Nawet jak spali 12l LPG to wyjdzie Cie jak 6 l Pb :yes: Ew. wchodzi w grę diesel ale DTI.
Duża, wygodna, dobrze wyposażona, bezpieczna :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Paź 2014, 20:17

Laguna fajnie sie prezentuje, ale niestety nosi miano królowej lawet :/ co do lanosa i bmw 36 to nie moj gust. Kurcze napalilem sie na ta meganke, mozna o niej cos dobrego powiedziec?
sucre
Nowicjusz

12 Paź 2014, 20:19

sucre napisał(a):Laguna fajnie sie prezentuje, ale niestety nosi miano królowej lawet :/

Poprawka to laguna II przed liftem nosiła miano królowej lawet a laguna I jest świetnym autem, jak co to zapytaj się użytkownika Artur73 on ma taką lagunę i jakoś na nią nie narzeka.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Rok produkcji: 2010

12 Paź 2014, 22:34

Moja niewiedza :O Czyli można powiedzieć ze laguna 1 jest malo awaryjna? :> a co sądzicie o takim clio: [link do oferty na Olx wygasł]
sucre
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niepowtarzalny Opel ADAM w modnym segmencie A
    Opel ADAM niewielki pojazd o długości zaledwie 3,7 i szerokości 1,97 metra (wraz z lusterkami bocznymi) oferuje praktycznie nieograniczone możliwości w zakresie zaspokajania indywidualnych potrzeb użytkowników. Na ...
    Renault Twizy w Łazienkach Królewskich
    Renault Twizy zostało zaprezentowane przy hipodromie w Łazienkach Królewskich, w czasie finałów zawodów jeździeckich w skokach przez przeszkody. Twizy daje początek nowej epoce pojazdów elektrycznych, ...

12 Paź 2014, 22:39

Clio nie na takie przebiegi..
Nie biez auta klasy niższej niż Golf.
Ani ekonomiczne ani wygodne ani bezpieczne.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Paź 2014, 05:28

Tutaj masz ładną Megane [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Paź 2014, 09:05

Jako że zostałem wywoałny do tablicy ze swoja Laguną I to kliknij w moje zdjęcia pod avatarem. Ta Laguna ma 300 tys przebiegu i się nie psuje,nie rdzewieje jeszcze (96),nie bierze oleju ,nie stęknie nawet na gazie i spod swiateł potrafi pozamiatać niejedną nowszą furkę a silnik zwykły 8 zaworowy 2,0... Kolega ma Vectrę c 2007r z 1,8 -140 KM ,a gorsze ma osiągi niż 18-letnia Laguna z 114 KM... Już w danych technicznych Laguna do setki jest szybsza o prawie 1 sekundę od jego auta 10,6 do 100! 8)
Silnik taki jak mój jest długowieczny,niewysilony i warto zauważyć,że wkładało go do swoich aut Volvo do modelu 440.
Meganka też ok ale blacha gorsza,materiały gorsze i awaryjność większa niż starszej przedliftowej Laguny I z segmentu D.
Jakbyś miał jakieś pytania ,to pytaj jak będziesz chciał. :)
W domu mam jeszcze A4-2001r ale żona jeździ,a ja wolę śmigać Laguną I. :naughty:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

13 Paź 2014, 12:11

AKurat z tym silnikiem z Renault to słyszałem, że w Volvo były używane. Słyszałem jeszcze, że jakiś silnik był uzywany w Oplu (może to nie ten sam). To potwierza tezę, że w Renault silniki są dobrze wykonane i wytrzymałe.

Każdy niech mówi co chce, dla potwierdzenia powiem, że miałem kiedyś Clio II przed liftem, Pokonałem nim trasę ok 15 na mrygającej kontrolce oleju (było do za mało). Po rozbiórce silnika ze znajomym mechanikiem nie było nic przytarte. Wymienił on filtry, płyny, ustawił rozrząd, wymienił paski, rolki, świece. Co najlepsze za naprawę z częściami zapłaciłem 550 zł z częsciami.

Dlatego jeżeli chcesz francuza sprzed 10 lat - bierz, ale uważaj.
westsider
Początkujący

Zdjęcia: 81
Auto: Nie mam