5cio drzwiowy najlepiej sedan albo hatchbak silnik max 1.9

26 Paź 2011, 17:06

Witam wszystkich uzytkownikow mam problem dysponuje kwota 6.5tys do 8 tys + osobno na oplaty i mianowicie niemam pojecia jaki samochod wybrac i chcialbym zebyscie mi cos doradzili, samochod chcialbym zeby byl 5cio drzwiowy najlepiej sedan albo hatchbak silnik max 1.9
Strasznie mi sie podoba audi a4 b5 z tego co sie orientuje mozna wyszukac sporo ofert bez climatronic problem w tym ze boje sie o to zawieszenie 8 wachaczowe
Podoba mi sie jeszcze kilka innych modeli :
Opel Vectra B
Astra II
Ford Focus Mk1
Wiem ze to dobre samochody i ciezko wyszukac tych samochodow ale prosze o pomoc, doradzenie i powazne odpowiedzi szczegolnie na temat audi a4 b5
Wszelkie propozycje tez sa mile widziane z Gory Dziekuje ;)
majrub2
Początkujący

26 Paź 2011, 17:09

na poczatek moze powiesz nam ile planujesz robic km rocznie , czy trasy czy miasto oraz czy interesuje Cie diesel czy benzyna ? do kwoty 8tys moze byc ciezko nawet na srednio zadbany egzemplarz a4 ,
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

26 Paź 2011, 17:17

dokładnie zgodzę się z bioly21 jak już chcesz a4 to dożuć z 2tys.A co do astry i focusa to nie za bardzo tutaj pasuja bo to kompakty a audi i vectra to klasa srednia po za tym przejedz się takim audi a potem wsiądz do astry to będziesz wiedziec o co mi chodzi.No ale jak juz są to wydaje mi się ze astra to fajny samochód dobrze wykonany mało awaryjny,a focus niewiem niemiałem stycznosci ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

26 Paź 2011, 17:34

diesel albo gaz wsumie nawet i benzyna by mi nie przeszkadzala wg mnie nie bede robil duzo km rocznie sadze ze 15 tys ? glownie miasto czasami tylko ma sluzyc w celu np odwiedzenia rodziny w dluzsza trase
majrub2
Początkujący

26 Paź 2011, 17:36

Znaczy audi a4 b5 bez climatronic moze byc spokojnie chodzi mi o to ze ten egzemplarz bardzo mi sie podoba jestem tez otwarty na rozne propozycje wiadomo jezeli juz opel to blachy ale kazdy samochod ma + i -
majrub2
Początkujący

26 Paź 2011, 17:43

Focusa za te pieniądze sobie odpuść bo to będzie zgniluch,Astre II też odpuść bo ciężko będzie o jakiś dobry egzemplarz.Jak dorzucisz te 2tys to o nich można myśleć a takto daj spokój.
A4 za 8tys to tylko z początku produkcji i tylko benzyna bo diesel będzie wymęczony.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW X4 Concept nowy Sports Activity Coupe
    Każde BMW X wyznacza nowe standardy w swojej klasie. Pierwszy model BMW X – BMW X5 – zadebiutował w 1999 roku, tworząc segment aut typu Sports Activity Vehicle (SAV), w którym od lat królują modele ...

26 Paź 2011, 17:47

Czyli podsumowując lepiej jescze trochę dozbieraj ;)
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Paź 2011, 17:48

Dokładnie,no chyba że w gre wchodzą też inne auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Paź 2011, 17:53

jakos dziwnie szczegolnie meczy mnie te audi ale nie dostane np z 96r bo widzialem jest sporo bez climatronica ? tak wchodza w gre inne auta i jestem otwarty na propozycje
majrub2
Początkujący

26 Paź 2011, 17:57

No na upartego dostaniesz jakies 1.6 tylko musisz uwazac i niekupowac sercem tylko głową ;)
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Paź 2011, 17:58

No owszem jest sporo ale dużo ich to odpicowane szroty.
To jeśli w gre wchodzą inne auta to ja zaproponuje Peugeot 406 i Renault Megane.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

26 Paź 2011, 18:00

No napewno na ogledziny jechalbym z mechanikiem a macie moze jakies inne propozycje wzgledem tego co napisalem na samej gorze ?
majrub2
Początkujący

26 Paź 2011, 18:11

jak bys koniecznie chciał audi to może a6 c4 [link do oferty na Allegro wygasł]
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Paź 2011, 18:17

[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

26 Paź 2011, 20:41

przemyslalem i audi sobie odpuszcze dobrze radzicie po co kupic tanio audi ktore wbrew pozorom ladnie sie prezentuje itd gdzie potem bedzie stalo pol roku bo nie bedzie pieniedzy na naprawy
opel vectra b astra 2 miedzy tymi jeszcze mysle chyba ze ktos tez ma inne propozycje najlepiej do gazu albo diesel
majrub2
Początkujący