6-osobowy jako ciężarowy?

08 Paź 2009, 00:25

Witam.
W najbliższym czasie planuję zakup samochodu dla sześciu osób (6 osoba to małe dziecko, 5 zresztą też ;)). Chciałbym jednak wziąć go na firmę i zarejestrować jako ciężarowy. Służyłby on zarówno do wyjazdów służbowych jak i rodzinnych.
Mam zatem pytanie czy są w ogóle takie samochody? Chciałbym aby był możliwie mały (np. Verso, Zafira, Quashquai+2). Jeżeli nie ma takich (lub jest ich mało) to proszę o propozycje jakiś większych samochodów.
Moje wymagania to: samochód fabrycznie nowy, najlepiej japoński (choć niekoniecznie), możliwie mały i raczej nie suv, cena - zobaczymy ale szalał nie będę.
Z góry dziękuję za pomoc.
mamwyobraznie
Nowicjusz

Miejscowość: ze wsi

08 Paź 2009, 07:31

z tego co pamiętam Nissan oferuje Quashqai`a w wersji ciężarowej z 7 osobami, ogólnie większość terenówek tak zarejestrujesz, oprócz tego vany z DMC powyżej 2,5 tony (żeby kratki nie było)

jeśli chodzi o większe, zwłaszcza terenowe, to cena będzie też odpowiednio wysoka :???: niestety rynek zrobił swoje i modne samochody mocno podrożały :cry:
jeśli musi byś nowy (używane też można wziąć w leasing) to celował bym w LR Discovery serii 3 choć 2,7 silniczek chodzi jak traktor :mrgreen: to dość ładny i w miarę oszczędny samochód :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Paź 2009, 20:09

Tak to wszyscy udają znawców i wypisują pierdoły "lepszy golf niż megane" itp. a jak pytam o coś konkretnego to nikt nie wie.

Ale dzięki temu jdnemu co mi odpisał
mamwyobraznie
Nowicjusz

08 Paź 2009, 20:12

No ja mogę powiedzieć tyle iż mój kuzyn miał T4 i go zarejestrował normalnie na ciężarowe więc i z tym by nie było problemów
RustyNail
Nowicjusz

Miejscowość: Człuchów

08 Paź 2009, 21:16

mamwyobraznie napisał(a):Tak to wszyscy udają znawców i wypisują pierdoły "lepszy golf niż megane" itp. a jak pytam o coś konkretnego to nikt nie wie.

Ale dzięki temu jdnemu co mi odpisał

I tak Ci tu zaraz mod wyjedzie z sharanem :lol:

Moze byc ciekzo... Tez chce kupic nowy samochod z pelnym odl. vatu i o 5-os. jest ciezko, a co dopiero 6-cio o wymiarach kompakta :sad:
Jedyna szansa to auta pokroju galaxy, espace, c8, 807
Lub Honda FR-V( w koncu 2 rzedy po 3 os.)
A tu masz pełna liste: http://www.forumleasing.pl/viewtopic.php?f=7&t=9
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

08 Paź 2009, 23:33

Dzieki Jerzy, takiej odpowiedzi oczekiwalem, po prostu trzeba przejść po salonach i tyle, bez tego nie da rady ;) trudno
mamwyobraznie
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Golf otrzymał od Euro NCAP najwyższą notę
    Nowy Golf otrzymał od europejskiej organizacji ochrony konsumentów – Euro NCAP – najwyższą notę pięciu gwiazdek. Ponadto został wyróżniony prestiżową "Euro NCAP Advanced Awards " za innowacje w dziedzinie ...
    Nowoczesny i pełen charakteru - Citroen SpaceTourer
    Nowoczesny i pełen charakteru – taki jest nowy CITROËN SpaceTourer. Z nadwoziem dostępnym w trzech wariantach i różnymi konfiguracjami wnętrza doskonale wpisuje się w nowoczesny styl życia – dla rodziny, ...