7 - 10 k zl - praktyczne, ekonomiczne, przestronne.

05 Sty 2012, 19:54

No prosze kogo ja tutaj widze :mrgreen:
Tak jak poprzednik napisał,pomyśl o dieslu Isuzu,niby mniejsza moc ale dużo trwalszy.Kolega sobie sprawił takiego jakieś 2miesiące temu i jak narazie jest zadowolony a ja byłem pod wrażeniem że jak na ten silnik auto jest dość dynamiczne (silnik to 1.7 ISUZU 75KM).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Sty 2012, 01:25

Siemka Barol, juz w ktorym poscie Cie pozdrawialem ale olales mnie ;( Dzis sprzedalem moja e39 za 15,5 k 97; ;(

A co myslicie o primerze p11 ???? wydaje sie solidne auto a i tanie... pogladowy link.. jakie opinie??? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

06 Sty 2012, 08:42

Witajcie,

Przepraszam, że podczepiam się do tego wątku. Mam jednak podobny dylemat i nie chcę zakładać nowego.

Rozglądam się za samochodem w wersji kombi z niewielkim silnikiem benzynowym. Jeździmy z żoną wyłącznie w mieście, nie robimy dużych tras (do 10 000 km/rok). Możemy przeznaczyć do 10 000 zł. Na allegro widuję fiaty, renault, citroeny i kie.

Zastanawiają mnie dwa modele z tematu. Kia Rio I z silnikiem 1,5 lub Citroen Xsara II z silnikiem 1,4. Opinie o tych autach są raczej podobne. Czy mogę liczyć na kilka słów porady? Czy ktoś z forum jeździł tymi samochodami? Podobno w tej cenie można kupić całkiem niezłą cordobę kombi 1,4. Tylko tutaj muszę się liczyć ze zdaniem żony. Mi się podoba, jej już nie :/

Będę wdzięczny za kilka podpowiedzi.
BrNsKi
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 04 2004
Auto: Micra k11

06 Sty 2012, 10:59

Primera jest ok,pewnie zaraz ktoś powie że części są drogie ale nic z tych rzeczy,tak było pare lat temu a teraz ceny są na podobnym poziomie co do Audi czy VW.

BrNsKi w Kie bym sie raczej nie pakował,ponieważ potem może być problem z odsprzedażą a jeśli uda Ci sie sprzedać to za śmieszne pieniądze.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

06 Sty 2012, 13:23

komandor ja nie wchodze w każdy temat także wiesz :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Sty 2012, 16:47

Mi teraz do głowy przyszło Renault Scenic,praktyczne i przestronne jest,ekonomiczne owszem jak kupisz z gazem.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...