7-10k moje 2gie auto

31 Sie 2018, 22:57

Saaby to nie są tanie auta w utrzymaniu,ta z linku ma sporo wyświetleń i te zardzewiałe tarcze z przodu mnie zastanawiają a to świadczy że auto stoi nieużywane już dłuższy czas.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2018, 23:04

po deszczu jak kilka dni auto nie ruszane to często tak jest że tarcze robią się rude ale to świadczy o tym że albo hand;arz albo szrot.
Nie chcesz rozbijać skarbonki świnki to odpuść saaba a juz tym bardziej z tym silnikiem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Wrz 2018, 16:42

ok, dzieki za odpowiedzi.

A ten, niby handlarz, ale...?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
andr0ide
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 04 1991
Auto: Nie mam

03 Wrz 2018, 19:16

Dobrze wygląda,można zerknać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Wrz 2018, 18:26

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A to? W sumie umowilem sie na jutro na ogladanie wstepnie + podjechanie na jakas SKP jak z grubsza bedzie ok z wlascielem.

Na co zwrocic uwage?
andr0ide
Nowicjusz

17 Wrz 2018, 22:11

Prawy bok - różnica lakieru między drzwiami to na pewno poza tym na pewno progi,tylne nadkola,doły drzwi i podłoga to ruda bardzo lubiła.
Jakieś wycieki z silnika czy skrzyni czy są ale to Ci facet na stacji na pewno powie.
Pytanie też jak długo jeżdzi na gazie,czy facet od razu po kupnie go montował czy póżniej bo jak śmiga 8lat na gazie to przydało by się sprawdzić kompresję silnika.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ograniczenie prędkości na niemieckich autostradach
    Niemcy nasi bliscy sąsiedzi za zachodnią granicą rozważają wprowadzenie ograniczenia prędkości na wszystkich autostradach. Do tej pory jeżeli znaki nie mówiły inaczej takie ograniczenie nie obowiązywało. Tu jednak ...

17 Lis 2018, 15:21

A co myslicie o tym:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Niby Laguna, ale to chyba polift, benzyna i salon PL?

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Widze ze jest lekko obrysowany i ma wgniecenie z boku, no i w ogloszeniu pisze o zderzaku z tylu, ale generalnie mi takie wgniecenie nie przeszkadza, ale po za tym?
andr0ide
Nowicjusz

17 Lis 2018, 20:43

1. Duży przebieg w "kiepskim" aucie dobrze wróży :ok: warta obejrzenia
2. Z dość oszczędnej treści można wywnioskować, że auto ma stary gaz, więc raczej bym odpuścił.
3. ok
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

17 Lis 2018, 20:47

W tej cenie to szukaj albo Focusa mk1 z benzyniakiem ktory bedzie najmniej zgnity lub Golfa/Leona 1.6 102km
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Skrzynia biegów: Manualna

17 Lis 2018, 21:21

Dzieki, szukam i takich. Głownie z tych 3 skierowałem uwage głownie na forda, bo w wawie dobre ogloszenia wisza dosc krotko, nawet w ten weekend mialem ogladac 1 samochod jutro, bylem 3 w kolejce.... a samochod wcale nie jakis populary chyba, Toyota Avensis 1.6 (ale salon PL, 2gi wlasciel od 4 lat) i oczywiscie 1wszy kupujacy wziął ;) to nie byla pierwsza taka sytuacja - dlatego pomyslalem, ze taki z zarysowaniem i wgniotka po słupku tak szybko nie zejdzie, mi to nie przeszkadza (a zreszta jak zacznie, moge to zrobic), byleby mechanicznie bylo z grubsza w porzadku i blacharsko, ale to wyjdzie na oględzinach i SKP ;)
andr0ide
Nowicjusz